perjantai 1. helmikuuta 2013

Minne linnut katosivat?


Tyhjänä on lintulauta ollut aivan koko talven. Alkutalvesta, kun aloimme ruokkia lintuja - tai siis laitoimme lintulaudan ja sille siemeniä - niitä vilisi aivan lupaavasti. Eräänä päivänä sitten kiinnitin huomiota siihen, että lintuja ei ollut näkynyt vähään aikaan.  Liian myöhään hoksasin talon tyhjentyneen siemenistä. Täytin sen ja laitoin samalla talimöykyn esille, mutta linnutpa eivät tulleetkaan takaisin. Ja koko talven tuo mökki on täysinäisenä heijannut keittiön ikkunan edessä. Aivan muutama yksinäinen lintu on käväissyt hieman nakertamassa talimöykkyä. Ovatko laihialaiset linnut noin nopeasti loukkaantuvaisia vai mistä on kyse? Osaako joku selittää?

Nyt sitten vain katsellaan linnutonta maisemaa. Tässä kuitenkin joulukuusen lamppujen johdosta pikkuinen yksityiskohta.

Jääpuikko

Matteus 6:26 "Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?

3 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Pikkulinnut ovat todella tarkkoja mistä hankkivat ruokansa talven aikana. Jos ruokintapaikalla ei ole ruokaa, hylätään se lähes varmasti. Linnuilla kun ei ole talvella ylimääräisiä energiavarastoja, joiden avulla lennellä paikasta toiseen. Lyhyt talvipäivä on käytettävä tarkasti syömiseen.

Ehkäpä pian saapuvat muuttolinnut tuovat muutoksen teidän lintulaudalle. Ensimmäiset "sissithän" saapuvat jo helmi-maaliskuussa. :)

Heeka kirjoitti...

Näin Hanna varmastikin on käynyt. Edellisessä asuinpaikassamme meren rannalla saimme pitkät talvet ihailla monenlaisten lintujen syömäpuuhia eivätkä ne suuttuneet, vaikka joskus lauta pääsi tyhjenemään. :) Ehkäpä nämä laihialaiset ovat tottuneet parempaan kuin lajitoverinsa tuolla Vaasan pohjoispuolella. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan selvästi laihiallaiset linnut on nirsoja. Kyllä multakin ehti kerran lauta tyhjetä mutt a tulivat takaisin kun täytin sen - varmuuden vuoksi pähkinöillä että koitapa niitä terveisin Liisa

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...