tiistai 3. joulukuuta 2013

Joululounaalla

KRELL- kristillinen eläkeliitto Kyrönmaan osasto järjesti joulujuhlan Isonkyrön vanhan kirkon vieressä sijaitsevassa Vanhassatuvassa. Vanha miljöö ja ihana jouluruokapöytä katettuna.

Ruoka oli todella hyvää

Pärekoriin vietiin käytetyt astiat

Vanhauusi astiakaappi, astiat ovat uusia

Kamari

Pakko sanoa, että ruoka oli todella hyvää. Kotiruuan makuista. Ja ah sitä luumukiisseliä. Siinä meni melkein kielikin mukana.

Laulettiin joululauluja ja Kaisa luki ihania runojaan. Miehensä piti hyvän puheen. Siis kaikki oli mallillaan.

Tuli monesta kohdasta mieleen lapsuudenkotini Kortesjärven Purmojärven Pellisen kylässä. Mm. näistä

Meidän tuvassa oli just tällaiset puoliverhot ja pujotettu samalla tavoin kanttinauhaan

Kattopalkki meidän tuvassa oli samalla tavalla veistetty ja samalla tavoin oli leipäorsi kahden tuollaisen palkin välissä. Sieltä sitä leipää tarpeeseen taitettiin.

Talon vintillä on Villavintti http://www.taitoep.net/toiminta-ja-palvelut/taitokeskukset/taitokeskus-villavintti-isokyroe/. Sieltä löytyi toiseksi viimeinen joululahja.

Jesaja 7:14 "Sen tähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.
Jesaja 9:1 "Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...