perjantai 20. joulukuuta 2013

Koulun joulujuhlassa

Pääsin alakoulun joulujuhlaan Maalahteen. Kyseessä oli siis kuuden luokan juhla ja se vietettiin kirkossa, joka oli täynnä väkeä. Ohjelma kesti kaksi tuntia ja oli nautittavaa katsella sitä. Ne olivat Nellyn ensimmäiset koulujoulujuhlat. Cajsalla oli saman iltana omansa Petolahdessa, mutta kahdessa paikassa ei voi olla yhtäaikaa eikä koulussa ollut sanottu, että sinne saa tulla isovanhemmatkin. Mutta ensi jouluna sitten sinne.


Oli tosi  hienoa, kun lapset tulivat kirkkoon sisälle. Taustalla soi instrumentaalina Ave Maria ja lapset saapuivat käsissään lasipurkissa olevat, palavat kynttilät ja asettuivatkäytävien molemmin puolin, niin että siitä muodostui risti. Sitten he menivät alttarille ja lauloivat siellä. Tottakai Luciakulkuekin oli ohjelmassa mukana. Ohjelmaa oli monenlaista ja näki, että siihen oli oikeasti panostettu. Myös jouluevankeliumi esitettiin pienenä kuvaelmana ja esittäjinä oli eka ja toka luokat. Nellylläkin oli vuorosanansa. (Olen peittänyt muiden lasten kasvot.)


Ei siis ollut tarvinnut neuvotella saako meidän kansan kristillisiä perinteitä esittää. Mulla oli luonnollisesti vaikeuksia seurata puhetta, kun kaikki tapahtui ruotsiksi ja kuulolaite tuo puheen kaikuvassa tilassa söhröisenä.

Kaikkein hupaisin ohjelmanumero oli puhallinorkesteri. Siinä Nellykin puhalsi baritonia. 


Se oli sellaista töttöröö töttöröö -soittoa, mutta niin ihastuttavaa. Ja aika lailla erikoista, en ennen ole moista nähnyt. Yleensähän lapset soittavat nokkahuilua, mutta Maalahdessa ollaa vähän isommissa sfääreissä.

Kaiken kaikkiaan oli tosi hienoa olla mukana, vaikka ohjelma olikin liian pitkä pikkuisille mukanaolijoille. Kiitos, että sain osallistua!

Luuk. 18:16 "Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä sen kaltaisten on Jumalan valtakunta."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...