lauantai 7. kesäkuuta 2014

Ihana kesä!

En usko koskaan ennen elämässäni nauttineeni kesästä niin kuin täällä Laihialla. Kaikki on vain niin kuin pitääkin olla. Koti, asuinympäristö, ihmiset, seurakunta, kaupat ja muut palvelut - sanalla sanoen KAIKKI.
Kävelylenkin jälkeen istuin tuolla takapihalla ja jälleen kerran ihailin ympäristöä ja hörppäilin maitokahviani.


 Tämä maisema ei lakkaa ihastuttamasta mua. Olihan onni, ettei siihen - vielä ainakaan - tullut niitä kahta rivitaloa, joiden olisi suunnitelmien mukaan pitänyt olla valmiita tänä kesänä.
Tässä vähän tämän alkukesän kukkaloistoa


Moni varmaankin ihmettelee, miksi Laihia on mielestäni parempi asuinpaikka kuin Mustasaaren Lepikko. Asuimmehan melkein 10 vuotta, johon sisältyi 10 kesää, aivan meren rannalla. Vieraat aina ihailivat näkymiä. Ja olivathan ne hienot. Meri ei koskaan ollut samanlainen kahta päivää peräkkäin. Ja kukat viihtyivät siellä aivan erinomaisesti. Sen olen oikeastaan huomannut vasta nyt, kun katselen niistä ottamiani kuvia. Laitan tähän pari kuvaa.

Parvekkeella, jota ei alussa ollut, mutta joka pyynnöstämme rakennettiin, mulla oli aina miljoonakelloja ja niiden seurana joko lobeliaa tai lumihiutaletta kuten tässä kuvassa

Olivathan ne mahtavia, vaikka olivat kaikkien tuulien tuiverrettavina

Ja ne kärhöt - siis eivät paremmin voi missään viihtyä. Tässä tiukukärhöportti. Portin ja terassin kotimies nikkaroi

Niin, miksikö täällä on kuitenkin parempi asua kuin leirikeskuksessa. Tietenkin yksi tekijä on juuri se, että se oli leirikeskus. Vaikka en koskaan kokenut, että meitä olisi häiritty tai että leirit olisivat muuten häirinneet eloamme. Mutta täällä on niin maalaista ;) ja rauhallista ja ihanaa. Sielu lepää todella täällä. 

Ehkä sisämaan lapsena en osaa nauttia merestä niin kuin sen äärellä kasvaneet. Mua viehättää pienet metsiköt, pellot ja sellainen tavallinen, vanhanaikainen maalaismaisema. Muuten kuriositeettina mainittakoon, että kesää mulle edelleenkin edustaa koiranputkien pitsimäiset kukinnot, jotka reunustavat esimerkiksi tienvarsia tai ojanpenkkoja.

Saarnaaja 3:11 "Kaiken Hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden Hän on pannut heidän sydämeensä; mutta niin on, ettei ihminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua."

1 kommentti:

marumummeli kirjoitti...

Tosi nätti pihapiiri, kylläpä tuollasen keskellä mukava tepastella. Onhan kukkasista oma vaivansakkin, mut siinäpä sitä touhua kesäksi.
Me pyöritettiin aikoinaan 10 vuotta kauppapuutarhayritystä. Ku myyitiin yritys pois, en oo kovin palijo sen jäläkeen kesäkukkasia laitellu. Ehkä siitä hommasta sai jotenki tarpeekseen ku työskenteli niitten keskellä vuosia. Mutta kauniita ne ovat ja tuovat iloa elämään.

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...