sunnuntai 24. elokuuta 2014

Helsingin matka

Käväisin pienellä matkalla tyttären luona Helsingissä. Kun en nyt jaksa kirjoittaa - vaikka olishan sitä asiantynkääkin - niin tehdäänpä tällainen kuvakavalkadi

Tyttären kissa Quentin on vielä pentu ja jäänyt äitinsä hylkimäksi. Imemistarve on jäänyt vajaaksi ja kissalla oli tapana yöllä tulla etsimään hiusten joukosta nisää. Jos löysi korvannipukan - yleensä peitin sen peitolla - niin sitäpä imeskelemään samoin se imi sormenpäätä. Tässä tytär yrittää syöttää maitoa tuttipullosta.

Käytiin Tove Janssonin näyttelyssä Ateneumissa.

Yksinkertainen on kaunista. Asunnon lähellä on Hakaniemen halli, josta haimme graavia lohta ja siikaa sekä uusia perunoita ja maissia. Lisäksi munaa ja maustettua ranskankermaa. Nam.


Käytiin kappelissa makealla levioksella. Olihan siellä hienot lamput. Välillä ulkona tuli vettä kuin aisaa ja aivan maahan asti kuten äidilläni oli tapana sanoa.
Kauppatorin reunalla on tuo kuuluisa pissaava poikapatsas. Minusta aika söpö ja sympaattinen. Mutta kylmä oli tuuli


Helsingin rautatieasemalle oli ilmestynyt komeat istutukset.

Junamatka kului ristikoita ratkoen. Vähän ennen Seinäjokea veturista lähti virta karkuteille eikä sitä löytynyt. Piti odotella uutta veturia ja kun sen avulla matkaa oli taitettu vähän aikaa, pysähdyttiin taas. Vanhan veturin jarrut olivat lyöneet päälle ja ne jouduttiin irrottamaan. Lopulta päästiin Seinäjoelle noin 2,5 tuntia aikataulusta jäljessä. 



Siitä matka jatkui bussilla Vaasaa kohti. Minä jäin tien varteen Laihialla ja kävelin kotiin runsaan kilometrin sateessa 12 kilon kassien ja sateenvarjon kera. Ilmankos oli niska seuraavana päivänä kipeä. Mutta matkalla on mukava olla!

Psalmit 127:1 "Matkalaulu: Salomon virsi. Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo.
Turhaan te nousette varhain ja myöhään menette levolle ja syötte leipänne murheella: yhtä hyvin hän antaa ystävilleen heidän nukkuessansa."

1 kommentti:

marumummeli kirjoitti...

Hauska on kyllä tuo pissipoika. :)
Siunausta ja voimia päivääsi!

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...