torstai 1. lokakuuta 2009

Päänsärkyä...


jo kolmatta päivää, tänäänkin jo 1 g Panadolia ja edelleen kurja olo. Munni on sairastanut pari-kolme päivää yllättävää nuhakuumetta. Lienevätkö nämä niitä nöfnöf-tauteja kukapas sen tietää. Isoisosiskolleni tehtiin eilen pallolaajennus, oli kuulemma kova juttu, varsinkin kun on liuta muita vakavia tauteja.


Mulla 8 työpäivää jäljellä. Nyt en jaksa siitäkään iloita, kun on niin kurja olo. Tänään aion kuitenkin viedä opparin suomenopettajalle kielitarkistukseen. Kuten jo naamakirjassa hehkuttelin, on kaikki - siis aivan KAIKKI - kurssit sosionomin koulutuksesta tehty. Ainakin omien laskujeni mukaan. Marraskuussa on opparin esitysseminaarit ja kypsyyskoe....mitenkäköhän siitäkin selviää!! hihii....ettei vain olis ylikypsä... ja ensi vuonna se harjoittelu. Siinäpä se, neljän vuoden uurastus. Koville se on kuulkaa ottanu. Enkä ilman tuota Munnia olis jaksanukaan. Ja Iina on tukenut henkisesti. Monet varmaankin ovat mielessään ihmetelleet, että mitä ihmettä tuo täti enää tuollaisia juttuja tekee, mutta eipä mitään - omapahan on asiani. Ja siinä ne on vuodet kuluneet - olisivat kuluneet ilman opiskeluakin, mutta taidan olla kuitenkin sisäisesti rikkaampi näin. Ainakin niin haluan uskoa.


Kolmen tunnin päästä istun kampaajan tuolissa ja ihmettelen, minkä väristä laitettais. Permanentti oli kyllä ihan yhtä tyhjän kanssa, ei juurikaan kiharaa ja maksoi maltaita. Valitin siitä kyllä kampaajalle ja hän lupasi joko uusia suorimpiin paikkoihin tai sitten antaa seuraavalla kerralla alennusta. Taidan tyytyä alennukseen.


Tänä aamuna oli jo auton ikkunat jäässä. Siitä se talvi kehkeytyy. Mulla on jo keittiön verhojen vaihdon jälkeen ollut aamuisin ihan jouluinen olo. Mä rakastan joulun aikaa. Se tunnelma on niin ihana. Pian, aivan pian saa laittaa kaikki joulun ihanat jutut esille.


Ostin muuten netistä kirjan Sikalat. Teatteriesitys siitä oli hyvä, mutta jäi hieman vajaaksi, kun ei kaikkia vuorosanoja ymmärtänyt - ruotsia kun oli. Kirja on saanut Ruotsin korkeimman tunnustuspalkinnon August-sellaisen vuonna 2006. Kertoo siirtolaissuomalaisesta perheestä tyttären silmin. Siitä, miten vanhemmat vajoavat alkoholin kurimukseen.


Kirjoittelemisiin....

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...