tiistai 9. helmikuuta 2010

Vihannesten säilytystä ja muuta ruokaa


Tänään eka kerran sitten viime torstain ruoka maistui hyvältä - tai siis pystyin syömään "oikeaa" ruokaa. Viime päivät olen elänyt viilillä, Pro Vivan mustikkakeitolla ja parilla voileivällä. Kun oikeasti en ole saattanut syödä. No paino putosi kilon verran, mutta en silti suosittele kenellekään moista laihdutusmetodia.


Niin niistä vihanneksista. Päädyin viime vuonna hankkimaan muutaman Tupperware-kipon ja yksi on ylitse muiden, tämä



sisältä



Sieltä kurkistelee jäävuorisalaatti, jossa viime tietojen mukaan ei ole juuri lainkaan ravintoaineita, kesäkurpitsa ja tilli. Muutama savoijinkaalin lehti on alla piilossa. Siis vihannekset säilyy oikeasti tosi hyvinä kauan. Kunhan ne ensin huuhtelee eli ovat kosteita. Liika vesi pysyy tuolla alimmaisessa kipossa. Mutta kekseliäshän hokaa heti, ettei tarvi hankkia noin kallista vehjettä, kun käyttää vähän oivallusta. Muistelin minäkin jossain kaapin kätköissä olevan jutskan, jolla saan halvan samanarvoisen systeemin niille vihreille, jotka ei mahdu tähän kippoon. Niin ja erityisesti rucola-salaatille, jota on mahdoton pitää muiden kanssa samassa astiassa sen lehtien pienuuden vuoksi. Eli näin tehdään edullinen versio:



Etsitään kaapin kätköistä ritilä ja laitetaan se tavalliseen tiiviskantiseen muovikulhoon. Jos ritilää jostain syystä ei satu kaapista löytymään, sellainen varmaankin löytyy jostain kaupasta. Tässä säilyvät persiljatkin, joita yritän joka päivä syöttää runsaasti isoM:lle alhaisen hb:n takia. Siis säilyvät tosi vehreinä ja raikkaina pitään - ainakin viikon, elleivät tule syödyiksi ennen sitä.


Että tervemenoa kokeilemaan!

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...