perjantai 28. maaliskuuta 2014

Pyhäkoulumateriaalia

Minäkin olen siirtynyt pyhäkoulun pitäjien rivistöön. Lupasin pitää sen kerran kuukaudessa. Muista sunnuntaista vastaavat toiset henkilöt. Seuraava vuoroni on runsaan viikon päästä. Olen valmistellut sitä jo jonkin aikaa. Käytän toki valmista opetuskirjaa, mutta materiaali on itse väsättävä. Niinpä tein ISON Raamatun, kas tässä

Raamattu on postin laatikko. Maalasin sen mustaksi ja kolme sivua kullan värisiksi, jotta markkeeraisivat kullattuja sivujen reunoja. Iso risti kanteen ja pieni kapealle sivulle. Jess. Pehmolelut hain kirpparilta ja pesin ja nuo muoviset ostin. Eli jossain vaiheessa lienee tulossa Nooan arkki -opetus.

Ylisunnuntaina (eikös noin voi sanoa, kun kerran sanotaan ylihuomenna), on vuorossa Daavid ja Goljat. Katsopas mitä Raamatun sisällä on tuota kertaa varten

Siellähän on Daavidin linko ja litteitä kiviä. Lingon tein ihan itse omin pikku kätösin Munnin pidellessä kiinni nauhoista, että pystyin letittämään. Hän antoi ystävällisesti oman rikkinäisen nahkahanskansa, että sain tuon kiven pesän tehdyksi. 
Lähikuva lingosta

Että mitenkäkö (uusi sanoja tulee tuhkatiheään, heh) osasin sen tehdä? Eipä muuta kuin google käyttöön. Sieltähän se malli löytyi. En kuitenkaan taida antaa lasten kokeilla linkoa.

On tärkeää kertoa lapsille Raamatun kertomuksia. Suomen koko lainsäädäntö on peruja kristinuskosta ja Raamatusta. Toki sinne on viime vuosina tehty paljon uusia lakeja, jotka eivät enää perustu Raamattuun. Mutta niillä mennään tänä päivänä.

Sananlaskut 22:6 "Totuta poikanen tiensä suuntaan, niin hän ei vanhanakaan siitä poikkea."


1 kommentti:

kaisa jouppi kirjoitti...

Munnin pitää tehdä laudoista suoja ikkunoihin, koska tottapa sinä annat pyhäkoululaisten vähän kokeilla tuota upeaa linkoa?

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...