perjantai 3. lokakuuta 2014

Viisaus rakentaa talon ja rakkaus sisustaa sen!

Viisaus rakentaa talon ja rakkaus sisustaa sen!

Löysin tuon otsikon lauseen joskus jostakin. Se on mielestäni aika hyvin sanottu! Seuraavassa ajatuksia, joita tuo lause minussa kirvoitti:

Mikä se talo sitten onkin; yhden tai useamman ihmisen perhe, työyhteisö, seurakunta. Tai meidän sydämemme. Jumala haluaa olla antamassa meille sekä viisautta että rakkautta rakentaa luja ja pysyvä rakennus.

Hän haluaa koskettaa jokaisen meidän sydäntämme ja pyytää antautumaan kokonaan Hänelle. Kun sen teet, Jeesus muokkaa sydämesi maaperän pehmeäksi ja kylvää sinne siemenen. Sydämeen, jossa on vihaa ja epätoivoa, Hän kylvää rakkauden siemenen. Surulliseen sydämeen ilon siemenen. Katkeraan sydämeen anteeksiantavaisuuden siemenen. Äkkipikaiseen sydämeen pitkämielisyyden ja itsensä hillitsemisen siemenen. Epäystävälliseen sydämeen ystävällisyyden siemenen. Huolien täyttämään sydämeen rauhan siemenen. Ja niin edelleen, juuri siten, mitä Hän näkee kunkin tarvitsevan. Mutta ei Hän tee sitä väkisin, vaan painaa sormensa hellävaraisesti siihen kohtaan sydäntäsi, johon sattuu ja sanoo: Minä parannan sinut. Turvaa vain minuun ja jätä asiasi minun haltuuni. Ja kun Hän on saanut luvan ja siemen on kylvetty, Hän antaa rakkautensa lämmittää maaperän ja Henkensä kastella sen, ja niin taimi pääsee kasvuun. Suojele sitä! Kun halla tulee, kääri taimi rukouksen lämpöön. Tue sen kasvua ja eräänä päivänä tulet näkemään vahvan ja kauniin taimen, joka tuottaa siemenen mukaista hedelmää!

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...