torstai 15. tammikuuta 2015

Intopiukeena - lisäystä edelliseen tekstiin ja sodan jälkeisiä muistelmia

Täällä tosiaankin ihan intopeukeena (mun mielestä ihana sana) ihmettelen tätä oloa. Se väsymys on ihan totta tipotiessään - toivottavasti pysyykin. Johtunee sitten magnesiumtablettien lopettamisesta tai jostain muusta syystä, ei väliä. Tämä olotila on pääasia. Tuntuu, että olen entinen itseni.

Kävin tänään viemässä fb-kirpparilla myymäni vaatteen K-kaupan aulaan, jonne oli sovittu treffit ostajan kanssa. Tulin hieman aikaisemmin kuin oli sovittu ja jäin tavoistani poiketen juttelemaan erään miehen kanssa. Juttu lähti tosin hänestä. Hän katseli peliautomatteja ja totesi, ettei näy pelaajia. Siitä jatkettiin ja kiinnostuin ihan toden teolla, kun mies alkoi kertoa sota-ajan jälkeisiä tapahtumia. Hän kertoi leikkineensä sotavankien kanssa. Kysyin, että oliko heitä heillä, mutta naapurissa kuulemma. Vangit olivat 19-20 ikäisiä nuoria miehiä. Yhdellä oli kotona vaimo ja kaksi lasta. Junalla heidät vietiin takaisin kotiin - toivottavasti. Mies kertoi erään henkilön ostaneen vangeille Ruotsista tummansiniset puvut. Ostaja oli evästänyt vankeja kertomaan, että olivat varastaneet puvut. Silti takit heiltä oli kuulemma viety.

Mies kertoi myös miten hänen isänsä ja muita miehiä oli auttanut KGB:n takaa-ajamia miehiä hiihtämään Ruotsiin Torniosta. Olivat siteitä laitelleet suksiin. Jotkut miehet olivat myös menneet moottoriveneellä Vaasasta Uumajaan. Sanoin, että näitä tarinoita pitäisi kirjoittaa muistiin. Olisi ollut mielenkiintoista jatkaa keskustelua pitempäänkin. Kun olin jo ovella, palasin takaisin ja kysyin miehen nimeä. Vastaisuuden varalle, mutta en tiedä oikein miksi.

Tässä muutama kuva edellisen asuinpaikkamme rannalta ensi jään aikana. Kuvat ovat marraskuulta 2010.


 Minkälaisia taideteoksia meidän Herramme tekeekään
Siellä oikeassa reunassa on entinen kotimme



Kol.1:16-17 "Sillä Hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu Hänen kauttansa ja Häneen, ja Hän on ennen kaikkia, ja Hänessä pysyy kaikki voimassa."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...