tiistai 19. toukokuuta 2015

Petollinen kirjosieppo




Kuten kuvasta näkyy, meillä on kolme linnunpönttöä. Joka kesä on ainakin yhdessä pesinyt kirjosieppo. Tänä keväänäkin näytti hyvältä. Yksi kirjosieppouros varjeli reviiriään kaikilta ulkopuolisilta kuten kait edellisessä kirjoituksessa kerroin. Lopulta tuli naaraskin ja siinä yhdessä lenneltiin ja jopa katsottiin tuota oikeanpuolista pönttöä ja kerran ainakin näin naaraan vievän sinne pesänrakennusainetta. Ja aikaisemmin uros kävi jokaisessa pöntössä tutkailemassa monta kertaa. Kuitenkin nyt näyttää siltä, ettei yhteenkään pönttöön ole tulossa pesää. Tylsä sieppouros, ajoi pois tintitkin, jotka yrittivät tukailla pönttöjä.


Tässä on kirjosieppouros. Kuva lainattu  netistä.

Ja tässä siepponaaras. Tämäkin kuva lainattu netistä.

Nyt sitten ei saada seurata pesimistä. Ellei nyt sitten vielä joku lintu tule pesimään, kun sieppouros on väistynyt suojelemasta pönttöjä. Toivossa on hyvä elää!

Psalmit 84:4 "Löysihän lintunen majan ja pääskynen pesän, johon se poikasensa laskee: sinun alttarisi Herra Sebaot, minun kuninkaani ja minun Jumalani."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...