lauantai 10. syyskuuta 2016

Putkimiehenä!

Oli pakko taas putsata lavuaarin hajulukko vessassa. Se nimittäin jostain syystä kerää karmeeta bakteerimössöä sisuksiinsa, niin että ne silloin tällöin nousee lavuaariinkiin saakka tiivisteitten ohitse. Pesuhuoneen hajulukkoa ei liene avattu täällä asuttaessa kuin kerran. On asuttu  nyt yli neljä ja puoli vuotta.

Munni kyllä lupasi sen tehdä, mutta minäpä tärkeenä tyttönä aattelin tehä sen ihan ite. Osaanhan minä, sen verran monta kertaa oon sen irrottamista yms. katellu ja autellutkin. Eipä siis muuta kuin irrottelemaan putkia toisistaan. Samalla katselin, että näin ja näinhän ne on toisiinsa kiinnittyneet. Kyllähän tuon muistaa tollokin.

Sain kuin sainkin kaikki osat irti. Meisselillä ensin lavuaarista sihti yms. irti ja lopuksi putket lavuaarin alta. Oooh, mitä töhnää taas oli kertynyt. Vein kaikki irtonaiset osat pesuhuoneeseen, jossa niitä pesin domestoksella terästetyllä vedellä. Mutta en lakkaa ihmettelemästä itse hajulukon rakennetta. Se on aivan varmasti jonkun miehen suunnittelema. Ja se mies ei koskaan ole joutunut sitä pesemään. Eihän sitä saa millään ilveellä sisältä pestyksi. Kato vaikka


Miten ihmeessä tuonne putken sisälle pääsee. Ai nyt tuota kuvaa katellessa hoksaan, että tuo lukkohan on poikki keskeltä. Ehkä sitä kautta olisi päässyt noihin sokkeloihin! Mutta silti. On tämä aikamoinen loukko ja keksintö. Pesin tiskiharjalla (ei sitä tiskiin enää käytetä :)), pulloharjalla (eikä tällä enää pulloja pestä), semmosella pienellä harjalla ja hammasharjalla (eikä silläkään enää hampaita pestä). Tommonen siitä tuli. Muut osat olivatkin aika helppoja pestä paitsi se lattiaan menevä putki, jonka toisessa päässä oli 90 asteen kulma. Ei siis mitään mahista pestä putken sitä päätä muuta kuin mutkaan saakka. Olisi pitänyt kuvata kaikki osat, mutten enää viitsi niitä irrotella.

Käyttämäni työvälineet, meisseli puuttuu.


Kun osat oli pesty, niin ei kun kiinnittämään. Sanko lavuaarin alla kaikeksi varmuudeksi. Tämmönen siitä tuli.


Ei ku käyttämään. Aluksi näytti, että hyvä tuli, mutta sitten rupes tulemaan vettä tuon rinkulan alta, vaikka siinä on tiiviste. Mietin jo, että pakko kait odottaa Munnia dialyysistä kotiin, mutteihän mun sielu sitä sallinut. Ei muuta kuin irti vaan kaikki ja uusiksi meni. Totesin, että oli jättänyt liian vähän putkea lukon sisään. Tässä on sitten lopputulos

No nyt se pitää vettä ja toimii. Tosin, kun olin hajulukon irrottanut, niin kaasin se sisällä olleen veden lavuaarin. Onneksi oli roskis alla. Sinnehän se vesi meni. Höh!

Sananlaskut 3:10 "Kelpo vaimon kuka löytäää? Sellaisen arvo on helmiä paljon kalliimpi."

1 kommentti:

Sesse kirjoitti...

Minä meillä myös olen paljon noita "putkitöitä" tehnyt myös, varsinkin entisessä avioliitossa, kun ex-mies oli niin arka hajujen suhteen... Hyvä tuo sananlasku Raamatusta :)

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...