tiistai 28. huhtikuuta 2009

Sateinen tiistai


Kylmää ja märkää. Parvekelaatikoissa orvokkeja ja keskellä minipääsiäisliljoja. Kauniita. Oltiin tänään seurakunnan eläkeläispiirille kertoilemassa pyynnöstä Israelin matkasta. Näytettiin kuvia ja jutusteltiin noin tunnin verran. Naiset olivat kovin iloisen ja tyytyväisen näköisiä vielä tilaisuuden lopuksikin. Vain yksi heistä oli käynyt Israelissa ja hän tuli lopuksi sanomaan, että aivan henki heräsi teidän esityksestä. Kertoi tulleensa Venäjältä tänne ja matkustelleensa kaikissa muissa Euroopan maissa paitsi ei yhdessä, jonka nimeä ei maininnut.


Pidin tänään tuon esityksen vuoksi saldovapaan, jäi sisään tunteja vielä yhdelle päivälle. Varasin kesäloman ajaksi (3 viikkoa) meidän firman henkilöstökerhon rivitaloasunnon Sotkamon Vuokatissa. Sen jälkeen tein serkku-Karille kyselyn josko Purmojärveltä tai Pellisen kylästä siellä löytyis jokin tyhjä tupa, jossa vois olla loman ajan. Olis kivempi olla siellä tutuissa maisemissa ja tuttujen seassa. Olen syntynyt Kortesjärven Purmojärven Pellisen kylässä ja elänyt siellä ensimmäiset 11 ja puoli vuottani. Muutimme Vaasaan kuorma-autolla kesällä 1958. Sen jälkeen en ole pitempiä aikoja siellä viettänyt ja nyt vanhemmiten on niin kovasti mieli olla siellä pitempään. Saa nähdä kumpi meidät voittaa - Sotkamo vai Kortesjärvi.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...