sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Heinä-sunnuntai


Kait kerroin, että saimme perikunnan talon Asevelikylässä myydyksi. Se oli aikaisemmin punainen, nyt se näyttää tältä



no mikäs siinä, mutta ei mahtaisi Pellisen Paavo hirveästi tykätä - tai mistä sen tietää.


Tässä taas on meidän parvekekukkaloistoa



näin komeasti surfiniat ja lobeliat kukkivat. Tosin sain näiden istutuksen jälkeen oppia, että lobeliaa on kahta sortti (ainakin) eli tällainen pensasmainen ja riippuva. No onhan noita riippuvia näkynyt amppeleissa, mutta en ole osannut ajatella, etteivät ne olisi kaikki samaa sorttia.


Ensimmäisenä kesänä täällä Lepikossa asuessamme laitoimme leirikeskuksen terassin kukkalaatikoihin punaisia pelargonioita ja lobelioita ja nuo jälkimmäiset kasvoivat aivan ihaniksi riippuviksi kukkavirroiksi. Sen jälkeen sitä ei ole tapahtunut, ne vain pensastuvat. Nytpä siis selvisi sekin, miksi näin on ollut. Eli ensi kesänä täytyy tarkasti selvittää, että lobeliat kasvavat riippuviksi.


Ensimmäinen kesäkeitto valmistui keittiössämme tänään. Hyvää oli, vaikka olisi kyllä vielä kaivannut koskenlaskijaa, jota ei jääkaapissamme ollut. Eli maku ei ollut aivan tarpeeksi täyteläinen. No maha kyllä siltä tuntuu, kun vielä Munni haki mansikoita jälkkäriksi.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...