maanantai 17. toukokuuta 2010

Kurkkutautia ja kuumetta


Siis ei mulla, vaan tyttärellä. Lähdin aamulla viemään häntä seitsemäksi keskussairaalan laboratorioon kokeisiin. Tulokset luvattiin tunnin päästä. Iina soitteli sinne kymmenestä lähtien noin tunnin välein ja kun oli kolmannen kerran soittanut eikä vieläkään tuloksia löytynyt, minä otin ja kaivoin netistä sairaalan labran numeron ja soitin sinne. Sattui niin somasti, että puhelimeen vastasi sama labranhoitaja, joka oli aamulla kokeen ottanut. Hän sitten selvitteli, niin testaukseen ei ollut tullut lainkaan hänen ottamiaan kokeita!!!!! No ne löytyivät kylmäkaapista jostain ja sitten vain oli sanottu, ettei oltu ehditty niitä hakea. No oli syy mikä tahansa, tulokset luvattiin puolen tunnin päästä, mutta saatiin noin tunnin päästä. Huhhuh.


Ja tyttö on tosi kipeä. Kuumetta oli illalla vähää vaille 39 ja nyt aamupäivällä 38 ja kurkku niin kipeä, että puhuminenkin sattuu. No, tulos oli negatiivinen, mutta en tiedä mikä tulos. Oliko se kurkkutulehdus vai rauhaskuumetulos. Huomenna tulee viljely, joten kait se sitten oli se angiinakoe, koska rauhaskuume on virustauti. Tytön on nyt vain pakko pärjäillä huomiseen ainakin särkylääkkeillä. Voi rassua.


Samalla, kun olin kaupungissa, kävin hakemassa vähän perennoja, jotka nyt olen istuttanut. Ostin myös yrttien ja salaattien siemeniä, mutta niitä en vielä laita maahan, koskapa heitin taimikankaan roskiin viime viikolla.  Ja on luvattu kylmempää. Sipulit silti tökkäilin maahan. Ja valkosipulit on jo yli 10 cm mittaisia. Ovat ainakin kaksi vuotta sitten istutettuja. Olen käyttänyt vain varret, joten sipulit ovat aina jääneet syksyllä maahan.


Niin ja viikolla käännettiin vuorotellen isoM:n kera tuo pieni vihannesmaatilkku ja tänään muodostelin sinne penkit, joten puuttuu enää siementen sirottelu.


Eiköhän se siitä. Nyt on tosi hiki. Ei kait sitten tarvi lähteä lenkille, kun on harrastanut tuota hyötyliikuntaa.


Eilinen kello kolmen tee parvekkeella



 

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...