sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Yökylää ja retkeilyä


Nelly halusi tulla yökylään eikähän meillä sitä vastaan mitään ollut. Illalla saunottiin. Minä istuin saunan lauteilla ja Nelly ammeessa lattialla vaahtokylvyssä. Kun Munni tuli sisään, Nelly katseli sitä mietteliäänä ja tuumasi sitten: "Munnilla on iso pää!" Lasten suusta ja niin edelleen. Naurattihan meitä. Yö nukuttiin kaikki samassa sängyssä, minä välillä jalkopäässä, mutta aika hyvin se meni.


Aamupuuron jälkeen lähdettiin ulos pienelle tutkimusmatkalle.



Leppäkertussa piti tietenkin kiikkua



Sitten ihmeteltiin vanhassa kannossa kasvavaa kääpää



Rentukat olivat parhaimmillaan kukassa


Sitten lähdettiin oikealle retkelle eväitten kanssa. Mentiin parin kilometrin päähän hienoon taukopaikkaa Fjärdskäretiin



Siellä leikittiin liukumäessä



Kiivettiin näkötorniin, mutta pituus ei aivan riittänyt...



näihin maisemiin. Siinä sai isu hieman auttaa



Sitten Munni sytytti tulen grilliin ja



makkara maistui


Lopuksi



haettiin jätsi Bernystä, jossa oli paljon porukka sekä baarin että ravintolan puolella


Mutta aivan lopuksi ajettiin kalakauppaan Fjärdskäretin kalasatamaan ja ostettiin savusilakoita. Oli tosi paljon ihmisiä samalla asialla. Maksoivat 6 euroa kilo. Savusiika oli 12 egee ja tuoreet silakat 2 e. Kannattaa hakea sieltä tuoreet kalat sunnuntaisin. Me nähtiin, kun kalastusvene oli nostamassa verkkoja ja sieltä suoraan purjehti satamaan niitä myymään.


Nyt sitten viimeisten poronlihapalojen kimppuun, kun välipoika perheineen tulee hakemaan typykkää ja saavat samalla hieman myöhäisen lounaan tai aikaisen päivällisen. Saa valita!

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...