torstai 16. helmikuuta 2012

Mäntymäen kauneutta


Siis on tämä kaunista asuinaluetta. Että saatiin tänne muuttaa. Se on hienoa se. Tein pienen aamulenkin ihanassa auringonpaisteessa ja pikkupakkasessa ja ihailin tätä aluetta. Puut ja muu maisema lumisena ja aurinko kilotteli puiden lomasta. Oli siis niin mahtava tunnelma kävellä ja ihmetellä luonnon kauneutta. Mutta onhan täällä talojakin. Oikeastaan aika paljon, mutta luonto on silti säilytetty eikä rakentaminen ole liian tiivistä. Lenkkejä voi tehdä moneen suuntaan ja ihan oikeita lenkkejä eikä vain edestaikaisin asfaltilla kuten Askatissa.



No meri toki puuttuu, mutta tämä ihana metsäinen luonto kyllä antaa hyvän vastuksen sille. Ihan kädet syyhyää minkähänlaista täällä onkaan kesällä. Jännittävää!wink



Olisi pitänyt ottaa muuten kamera mukaan lenkille, niin voisin hieman esitellä teillekin tätä Mäntymäen kauneutta. Eilen saatiin hankkimamme kaappi vessaan. Sellainen korkea ja kapea, kun siellä ei ollut minkäänlaista säilytystilaa alun alkaen. Vanhanaikainen peili seinällä ja sen alla pikku hylly. Tiedättehän sellaisen! Pyysimme peilikaappia ja saimme. Nyt sitten omalla kustannuksella hankittiin tämä kaappi. Niin ja ollaan tilattu olkkariin sälekaihtimet. Kaveri on just tulossa tekemään mittauksia. Saatiin kyllä siskolta ja sen mieheltä rullakaihdin, mutta sitä on melkein mahdoton asentaa ikkunaan, kun siinä on sellaiset peitelevyt, joiden alle ei meisselillä pääse. Ja ikkunanpuihin ei voi kiinnittää, kun on kaksi erillista ikkunaa, jotka pitää joskus saada auki mm. pesua varten. Ja kuitenkin olisi pitänyt hankkia takapihan oveenkin kaihdin. No, toivotaan, että asuminen täällä kestää kauan, ettemme turhaan ole panostaneet omia varoja. Joku edellinen asukas tosin oli tänne laittanut tiskikoneen, josta edellinen asukas oli maksanut 50 eikä meiltä halunnut mitään. Että annetaan hyvän kiertää!



Tuolla kävellessä oli niin paljon kirjoittamista, mutta nyt se on juuttunut jonnekin, joten sanon nyt sitten vain hei ensi kertaan.



Psalmit 133:1—3 ”Matkalaulu; Daavidin virsi. Katso, kuinka hyvää ja suloista on, että veljekset sovussa asuvat!

Se on niin kuin kallis öljy pään päällä, jota tiukkuu partaan - Aaronin partaan, jota tiukkuu hänen viittansa liepeille. Se on niin kuin Hermonin kaste, joka tiukkuu Siionin vuorille. Sillä sinne on Herra säätänyt siunauksen, elämän, ikuisiksi ajoiksi.”

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...