tiistai 27. elokuuta 2013

Syyskesää

Ihanaa, että aivan syyskuun kynnyksellä on vielä varjossakin 21 astetta lämmintä. Mun mielestä on ollut aivan mahtava kesä. Joidenkin mielestä on satanut liikaa ja joidenkin mielestä on ollut kylmä. Mun mielestä on ollut lämmin ja sopivasti sadetta saatu tänä kesänä.

Eilen laitoin ruuan kolmelle ystävälle kiitokseksi kukkien kastelusta Pärnun matkamme aikana. Kaalilaatikkoa ja pannaria

Iloinen pannari!

Että miksikö pannari on iloinen. Nåh, kun se kuplii noin mukavasti. Ilohan kuplii sisällä. Oli muuten tosi hyvää pannaria, resepti löytyy täältä http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannukakku/
tosin rasvaa vois laittaa vähän vähemmän, se aivan lilluu tuossa pinnalla. Minähän käytän leivonnassa aina voita. Oikeastaan en käytä margariinia kuin lättyjen paistossa pullosellaista, kun se on kaikkein helpointa. Levitteenäkin ollaan tuvettu käyttämään Oivariinia, jossa perustana on voi ja öljy. Muunlaisessa kuin lättyjen paistamisessa käytän rypsiöljyä. Sisko-Liisalta sain hyvän öljyn nimen, kun en tykkää tavallisien rypsiöljyjen mausta eli Neito-öljy ei maistu miltään. Salaatteihin yms. käytän oliiviöljyä. Nämähän on tärkeitä ja kaikkia lukijoita kiinnostavia asioita! :D Tottakai!

Mutta asiaan. Olen lukenut kirjan Raamattutyön tekijöiden Kaarlo ja Maire Syvännön elämän viimeisistä vuosista heidän hoitajansa näkökulmasta kirjoitetun kirjan Armon varassa. On siis niin tosi hyvä kirja. Sitä jää aivan mykäksi lukiessaan, miten Jumala on heistä huolen pitänyt ja miten jotkut voivat olla niin täysillä sitoutuneita Häneen. Siinä oli yksi Äiti Shiptonin ennustus. Tämä henkilöhän eli 1400-1500-lukujen vaihteessa ja hän kirjoitti runomuotoon aika ihmeellisiä ennustuksia. Laitan tähän Kaarlo Syvännön suomentaman ennustuksen, josta suuri osa on jo käynyt toteen.

Äiti Shipton, tyttönimeltään Ursula Southhill (1486 - 1561) on englantilaisessa maailmassa laajalti profetioistaan tunnettu (ja esim. Encyclopedia Britannicassa manittu.

K.O. Syväntö on kirjoittanut hänestä:

"Äiti Shipton on nöyrä kristitty ja ahkera Raamatun lukija. Erikoisesti hän rakasti Raamatun profetioita. Hänellä oli armolahja. Hän sai Herralta ilmestyksen, mitä tulee tapahtumaan "viimeisinä päivinä". Hän kirjoitti siitä pitkän runon, joka on suomennettu suorasanaiseen muotoon:

"Tahdon nyt kertoa tulevista tapahtumista tämän vaatimattoman runon muodossa. Kerron merkillisestä lopun ajasta, jolloin naiset villiintyvät, pukeutuvat kuin miehet ja leikkaavat pois kauniit hiuksensakin. Silloin todellinen rakkaus miltei häviää, avioliitot särkyvät eikä lapsia haluta. Vaimot hellivät kissoja ja koiria ja miehet elävät kuin siat.

Vaunut kulkevat ilman hevosia suurella nopeudella ja onnettomuudet täyttävät maailman. Ihmisten ajatukset kiitävät maailman ympäri silmänräpäyksen nopeudella. Höyry tekee suuria ihmeitä, kukapa sitäkään voisi uskoa, mutta totta sen on. Maailma on silloin aivan sekaisin. Puistakin maksetaan silloin kultaa - ylpeät ihmiset ajelevat mahtavienkin kukkuloiden läpi ilman hevosia ja muuleja.

Ihmiset liikkuvat vesienkin alla; vieläpä puhuvatkin sieltä. He lentävät myös ilmassa niin kuin lintuset. Vedessä rautakin kelluu niin kuin puinen vene. Kultaa löytyy kaukaisessa maassa, jota ei vielä tunneta. Vesi ja tuli tekevät suuria ihmeitä, ja Englanti suosii juutalaisia maassaan. Juutalaisia, joita on pidetty pilkkana, syntyy silloin kristityiksi. Englantiin rakennetaan suuri talo lasista, mutta voi, voi sen loppua. (Kristallipalatsi rakennettiin vv. 1851 - 54. Se tuhoutui toisen maailmansodan aikana Lontoon pommituksissa. suom.huom.)

Mahtava mies ilmestyy johtamaan maailman asioita, mutta pian hänenkin valtansa sortuu ja häviää. Jumalan Sana vakuuttaa näin. Valtiot koettavat silloin kiivaissa taisteluissa tuhota toisiaan. Pohjoinen jakaa etelän ja kotka rakentaa pesänsä leijonan suuhun. Korkeat verot ja kuolisanomat tulevat silloin matalimpiinkin majoihin. Kun tuo taistelu viimein loppuu, Englanti ja Ranska ovat kuin yksi. Brittiläinen oliivi kietoutuu Saksan viiniköynnöksen ympäri. Ihmiset liikkuvat vapaasti virtojen ylä- ja alapuolella. Meidän ihmeellisimmät unelmamme toteutuvat. Kuvatkin liikkvat, vieläpä puhuvatkin ja näyttävät ihan eläviltä. Laivat kulkevat merien alla. Ihmiset lentävät ilmassa kuin linnut. Ihminen on silloin ilmojen herra ja tahtoo lentää kuuhunkin. Mutta puolet maailman ihmisistä kuolee veriseen hävitykseen. Ne, jotka säästyvät, saavat pelolla ja vavistuksella paeta metsiin, luoliin, autioille soille ja maakuoppiin, sillä myrskyt riehuvat ja kansojen meri pauhaa rajusti.(Vrt. Jes. 2:10 - 21. suom.huom) 
Mutta silloin ilmestyy enkeli Gabriel, joka puhaltaa Jumalan pasuunaa. Myrskyt tyyntyvät. Vanha maailma kuolee pois ja tilalle syntyy uusi taivas ja uusi maa, jota Kristus hallitsee."

Tähän loppuu äiti Shiptonin ennustus. Kun se on jo yli 400 vuotta vanha, emme voi olla sitä ihmettelemättä. Suurin osa siinä mainituista asioista on toteutunut, esim. Lontoon kuuluisa Kristallipalatsi, lentokoneet, junat, höyrylaivat, lennätin, puhelin, radio, televisio, vieläpä kuuraketitkin, mahtavat autostradat, pikatiet vuorien ja kukkuloiden läpi (tunnelit), vedenalaiset laivat jne. Osa näyttää vielä olevan toteutumatta, esim. maailman hallitsijan ilmestyminen."

Aika mielenkiintoista tekstiä. Jokainen voi itse päättää, mitä uskoo, mutta suurin osa on jo tapahtunut hänen ennustuksistaan.

Eipä nyt muuta kuin hyvää loppukesää jokaiselle lukijalleni!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oon samaa mieltä kanssasi, että on ollut oiken hyvä kesä, parhaimpia pitkään sanoo liisa-sisko

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...