maanantai 2. syyskuuta 2013

Syyshommia

Erikoisrekkamies

Munni on polleeta, kun saa ajella ISOLLA raktorilla. Jee. Sai olla kaverin luona auttamassa puintihommissa. Kaverilla on kuusi traktoria ja jokaisella jokin vempele perässä. Ei nääs tarvi joka kerta vaihtaa peräosaa, kun jokaisessa on oma vetopeli.

Näin sieltä truutusta tulee jyviä

Munni ajoi traktoria ja niin kaveri sai ajella puimuria ja aina välillä tyhjentää sen eikä tarvinnut välillä pysäyttää puimista. Yhteispelillä se sujuu!

Aamulla käväistiin ystävävanhuksien luona kiikkumassa omppu- ja luumupuissa. Sitten olenkin koko päivän keitellyt omenasosetta. Ensin täytin ystävän lasipurkit ja lopuksi itselle, mutta ne toivottavasti sopivat pakkaseen. Sitten vielä päätin, että pakko siivota keittiö kunnolla ja saman tien siivottiin koko huusholli. Nyt olenkin sitten aivan puhkipoikki-väsynyt. Oikea käsi oli melkein krampissa, kun lopetin. Vielä jäi ISO sangollinen valkeaa kuulasta, kun en jaksanut enää pilkkoa ja keitellä.

Nyt joku heti sanoo, etteihän niitä tarvi pilkkoa, mutta minäpä vaan pilkoin ja otin jopa kuoretkin pois, kun ystävän omista hän ei halunnut kuoria pois ja ne jäivät sinne niin ikävästi eivätkä pilkkoutuneet kunnolla, vaikka tehosekotinta käytin.

Hyvää sosetta tuli ja varmaan se maistuu lastenlapsille lättyjen kanssa ja mulle aamupuurossa. Keitän nykyään joka aamu itselleni kauraleseistä kahden desin puuron ja syön sen marjojen kanssa. Vuoden olin aamupuurotta kompaten Munnia, kun se ei saa sellaista syödä, sitten Dukan-dieetin alettuani tuli puuro mukaan kuvaan. Ja sillä päivä alkaakin mukavasti.

Luumut olivat jo aivan pehmeitä ja osan oli ystävä jo poiminut itselle, minä kiikuin siellä ylimmillä oksilla ja hamusin noita herkkuja.

2.Moos. 23:16 "Ja vietä leikkuujuhlaa, kun leikkaat uutiset viljastasi, jonka olet kylvänyt vainioon, ja korjuujuhla vuoden lopussa, kun korjaat satosi vainiolta."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...