torstai 1. tammikuuta 2009

1.1.2009



Ja taas saa opetella uuden vuosiluvun kirjoittamisen. Kun olin vielä alle 10-vuotias ja asuimme maalla, meillä oli tapana vuoden vaihtuessa kilpailla siitä, kuka kirjoittaa nopeimmin vuoden vaihtumisen jälkeen uuden vuosiluvun - seinätapettiin... huhh..eikä vanhemmat edes kieltäneet.

Illalla oltiin ystävien luona Laihialla vuodenvaihdetta viettämässä. Oli mukava turinailta. Karihan luonnollisesti posauttii muutaman raketin, me Riitan kanssa vain katseltiin ikkunasta. Aamulla heräsin sellaiseen päänsärkyyn, etten muista koska olisi ollut niin kovaa särkyä aikaisemmin. Käytiin eilen ennen vieraisille menoa syömässä kiinalaisessa ravintolassa ja Munnilla meni maha sekaisin ja luulen, että meillä oli lievä ruokamyrkytys.... olen ottanut 900 mg särkylääkettä, mutta ei kipu silti ole kokonaan poissa. Ei kovaa kuitenkaan.

Nukuttiin kymmeneen ja aamiaisen jälkeen käytiin kävelyllä. Pitihän mun kokeilla uutta kevyttoppapukua ;)



ja kädessä äitirakkaan noin sata vuotta sitten karitsan villasta kutomat lapaset. Eiks oo hieno puku, vain huppu puuttuu. Onneksi mulla on siihen sopiva irtohuppu, jossa turkisreunus ja kaikki. Kun olin sitä etsimässä kaupoista tiistaina, totesin miten suuri merkitys palvelevalla myyjällä on. Citarissa etsiskelin itse satojen pukujen seassa ja sovitin muutamaa....ei hyvä....Prismassa ei ollut mitään kunnollista ja ylätori urheiluliike mikäsenniminytonkaan.... kaikki rekit ja telineet pursusivat toinen toistaan hienompia takkeja ja pukuja. Kuljin kuin eksynyt lapsi vaatteiden keskellä. Lopulta sovitin kahta - toinen liian iso ja toisen housut ei menneet kiinni. Höh....sitten menin Intersportiin - vai mikä se on, siinä Aktian sisäänkäynnin vieressä. Siellä oli oikea myyjä palvelemassa. Kerroin haluavani kevyttoppapuvun ja toinen, mitä hän näytti oli se, jonka ostin. Sovituksessakin hän oli mukana. Kyllä ostopäätöstä helpottaa myyjän näkemys. Ei silti, jos myyjä sanoo vaatteen olevan hyvännäköinen ja sopiva, vaikka ei ole, ei asikas helposti tule uudelleen. Entisenä vaatekauppiaana tiedän, miten paljon myyjä voi asiakkaan päätökseen vaikuttaa. Mutta hyvä tuli.....

1000 palan Muumi-palapeli tuli valmiiksi. Joulusta asti sitä on väsätty. Välillä yhdessäkin Munnin kanssa. Oli ihan mukavaa ajanvietettä.



aikamoinen urakka.
Päänsärky taitaa ruveta kovenemaan...

Eipäs tässä kummempia. Hyvää tätä vuotta vain sinulle lukijani.



Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...