torstai 22. tammikuuta 2009

Mahassa pirraa.....


Olen hieman hermostunut. Ovat hakemassa vauvaa. Olen sellainen mahalla jännittäjä.... Aika täsmällinen vauva, kun tänään just on laskettu aika. Harmi vain, että olen tulossa sairaaksi. Muutaman päivän on jo ollut kova yskä ja nyt päässä hakkaa ja kurkussa raapii. Taidan olla sisällä koko päivän ja juoda paaaaljon mustaviinimarjamehua. Eiköhän se siitä tokene.


Koulu on alkanut vähemmällä stressillä kuin luulin. Kaksi kursseista on luovia, eli toisella on draamaa ja toisella tehdään käsillä, esim. huovutetaan ja muuta askartelua. Ja nämähän ovat vain rentouttavia ja mukavia kursseja, joissa ei ole tenttejä. Eikä tenttejä muutenkaan ole tiedossa ennen maaliskuun lopussa alkavaa harjoittelua, vain kaksi kotitehtävää tai siis kotitenttiä.


Oltiin tiistai-iltana kuuntelemassa Veli Taivaallista. Hän on kiinalainen mies, joka on nyt asunut Saksassa 12 vuotta. Kiinassa hän oli maanalaisen seurakunnan pastori ja vietiin monta kertaa vankilaan uskonsa vuoksi. Joka kerta tuli useita vankeja uskoon hänen vankilassaoloaikanaan. Viimeisen kerran ennen ulkomaille muuttoaan häneltä murskattiin jalkaterät vankilassa, siellähän heitä kidutetaan. Mutta sen jälkeen tapahtui uskomaton ihme. Aivan samanlainen kuin Apostolien teot luku 5 ja jakeet 17-20 kerrotaan. Jumala paransi tämän Veli Taivaallisen jalat, käski nousta ylös ja lähteä ulos vankilasta. Ja mies nousi ja lähti ja kaikki ovet ulkoporttia myöten avautuivat hänen edessään eivätkä vartijat huomanneet häntä. Ja tämä on totta eikä mikään juttu. Tämän jälkeen mies lähti Kiinasta ja on nyt julistanut Jumalan Sanaa Euroopassa. Hänen elämästään on kirjoitettu kirja: Veli Taivaallinen.


Siellä Kiinassa uskovat eivät pelkää vankilaan joutumista tai kuolemaa. He suorastaan rukoilevat, että saisivat kärsiä uskonsa tähden. Tiesittekö muuten, että noin 200.000 uskovaa tapetaan uskonsa takia joka vuosi? Tästä eivät mediat juurikaan kerro. Nytkin Intiassa on suuret vainot, sadat uskovat ovat joutuneet lähtemään kodeistaa ja piiloutumaan vuorille ja metsiin. Heitä tapetaan ja heidän kotejaan ja kirkkojaan poltetaan. Tätä tapahtuu myös mm. Indonesiassa ja muissa Aasian maissa. Eikä tämä todellakaan ole mitään propagandaa, näissä maissa on paljon lähetystyöntekijöitä länsimaista ja he ovat asiasta kertoneet.


No, mites tämä nyt tähän meni? Mutta ajattelemisen aihetta antava asia.


Munni on lumitöissä ja Kiisseli pihalla. Mulla on epäilykseni tämän yskätautini alkuperästä. Kiisselin aikana tätä on jo toisen kerran eikä ennen kissaa ollut näin kovaa yskää. MUTTA on se niin hauska vekkuli, etten ennen ole moista kissaa nähnyt eikä siitä malttaisi luopua Huuto. Toivotaan, että Mia pian muuttaa Vaasaan ja ottaa kissan. Ellei, niin on pakko keksiä jotain muuta. Haluaisitko Sinä sen? Muuten taas asiasta toiseen, kuultiin illalla, että täälläpäin on ilveksiä. Ovat kuulemma ajaneet jonkun yksilön tuonne Köklotiin saakka - siis jotkut ihmiset ilveksen - ei ilves ihmistä. Mahtoikohan ilves napata Rapidon? No, Iina, älä nyt itke.....Itku sellaista se on luonnossa.


Eikun jännittämään taas.... tai pitänee korjata kriminaalityön tarinaa, kun se on kuulemma jäänyt puutteelliseksi ja sain vain kakkosen. En ollut hoksannut, että siihen piti sisällyttää omaa pohdintaa. Höh.....sitä se ylpeys tekee.....luulee tosta vaan tarinan pykäävänsä eikä lue kunnolla ohjeita, hyi Heeka.....



Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...