keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Minä hiihtelen hankia hiljalleen...


minä hiihtelen siskoni kanssa. Koti tuolla se vilkkuvi kultainen, tuli taasen on takassansa. Emo huolella käy, eikö lapsia näy, kun ilta jo hangilla hämärtäy. Me hiihdämme alta ikkunan, me katsomme salaa sisään. Isä pitkää piippua polttelee, emo takkahan halkoja lisää...... alakouluaikojen muistoja.


Niin, kun tulin neljän paikkeilla töistä kotiin ja aurinko paistoi pilvettömältä, siniseltä taivaalta, oli aivan pakko lähteä hiihtämään. Vaikka sitä ihanuutta en olekaan harjoitellut moneen vuoteen Päättämätön.


Ei, kun monot jalkaan ja kellariin suksia etsimään. Löysin niitä ison kasan ja lyhimmät sieltä sain vaivalla raahatuksi ulos. Ja eikös mitä, niissä oli jotkut rotanloukku-siteet. Takaisin samaan paikkaan. Muistelin, että onhan mulla melkein uudet suksetkin jossain ja löytyiväthän ne. Nätisti suksipussiin pakattuna Munnin suksien kera. Sukset ja sauvat ulos ja monoja siteisiin sovittelemaan. Ei sovi, ei sitten millään, vaikka monon nokassa on se rautasilmukka, johon side pitäisi painaa.


Soitan Munnille. Ei auta. No, Munnihan hoksasi, että mulla on väärät monot jalassa. Huuto. Välipojan vanhat taitavat olla. Ei muuta kuin takaisin etsimään oikeita monoja, jotka löytyivätkin ulkovarastosta. Hiki tuli pintaan, kun kenkiä vaihtelin. Mutta sitten jo onnistuikin suksien jalkaan laittaminen.


Aurinkolasit päähän Cool ja menoksi. Vähän oli huteraa menoa ensin, mutta pian vanha taito palasi. Harmi vain, että sukset taisivat luistaa paremmin taakse- kuin eteenpäin. Hiihtelin läheisen saaren rantaan saakka vinosti aurinkoon. Näin sai vasen poski mennessä aurinkoa ja palatessa oikea poski Pusu. Oli kyllä aivan mahtavaa lykkiä ihanassa auringonpaisteessa. Runsaan puolen tunnin pikku hujautus, mutta aivan hikinen olin.





 


Nyt sitten suihkunraikkaana tässä kirjoittelen. Kohta on pakko lukea hieman huomiseen tenttiin. Koko sosiaaliturvan kurssi vedettiin viikossa. Ihan hölmöä ja se kun olis kuitenkin aika tärkeää asiaa. Mutta onneksi on ryhmätentti, kai joku aina jonkin kohdan osaa.


Muistakaa lähetystyötä....

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...