perjantai 5. kesäkuuta 2009

Joutsentanssi


Munni huuteli olkkarista kattoon erikoista näytelmää merellä. Otin kiikarin ja kattelin, kun siellä näytti olevan kolme joutsenta ja hirveä taistelun meininki. Vesi roiskui ja siivet räpsi ilmaa. Yritin saada selvää mitä siellä oikein tapahtuu ja montako niitä lintuja on. Kaksi näytti uiskentelevan ympärillä kuin ihmetellen ja taistelun melskeessä näin selvästi välillä kaksi joutsenen kaulaa ja välillä vain yhden. Eli niitä oli pakko olla neljä. Välillä toinen joutsen paino toisen veden alle. Ne kieppuivat ja hakkasivat siipiään ja toinen näytti koko ajan olevan  ylivoima-asemassa. Ja ne kaksi muuta kiertelivät ympärillä. Sitten toinen taistelijoista pääsi irti ja ne lähtivät pintaa pitkin peräkanaa "juoksemaan" heilutellen valtavia siipiään. Toinen ajoi toista takaa ja kun sai kiinni, meni päälle.


Mahtoiko kyseessä olla tappelu vai parittelu - se jäi arvoitukseksi. Lopulta ne häipyivät näköpiiristä penkereelle päin. Mutta oli kyllä erikoinen näytelmä näin aamun piristykseksi.


Yöllä kahdentoista maissa herättiin palohälytykseen - oltiin just nukahdettu. Se oli vikahälytys ja Munni taisi valvoa sen jälkeen suuren osan yöstä. Minä sen kun pussuttelin aamuun ja ihan puoli yhdeksään saakka, vaikka normaalisti herään puoli kahdeksan maissa.


Eilen illalla olin Maalahdessa välipojan luona, kun avovaimollaan oli Tupperware-kutsut. Esikoisen vaimo oli esittelijänä ja minä sulkeuduin Cajsan ja Kallen kanssa Nellyn huoneeseen. Nelly oli mummulassa ja Hannes oli kutsuilla. Meillä oli Cajsan ja Kallen kanssa ihan mukavaa. Leikittiin tekemällä ISOA palapeliä, joka koostuu parin sentin paksuisista pehmeistä muovilevyistä, kooltaan noin 30x30 cm ja niiden keskellä on eläinkuvioita, joita kootaan paloista ja isoista paloista kootaan sitten ikäänkuin matto. Cajsa oli oikein taitava. Kallea kiinnosti enemmän yövalo koskettimessa.


Pitäis ryhtyä rupeamaan - siis siivoamaan.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...