sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Yökylää ja muuta mukavaa


Katseltiin just jälleen kerran Tuntematon sotilas Edvin Laineen versiona. Aina se on yhtä koskettava ja herättää joka kerta erilaisia ajatuksia. Ei ole ihme, että miehet ja rintamalla olleet naisetkin saivat elinikäisiä sielun vammoja noissa kauheissa koettelemuksissa.


Hieman iloisempiakin asioita on tapahtunut. Nelly 3 v 2 kk ja Hannes 10 kk olivat meillä yön ja kaksi päivää hoidossa. Kovaa meininkiä se pakkaa olla tuo vauvan hoitaminen. Kun ei uskalla hetkeksikään jättää valvomatta. Poika toimii nopeasti kuin ajatus ja kun ei vielä ole ymmärrystä kehittynyt tuohon pieneen ikän, täytyy aikuisen toimia ymmärryksenä. Minä hoitelin pääasiassa Hanskia ja Munni leikki Nellyn kanssa. Kyllä heillä olikin monia eri leikkejä. Muistipelissä Nelly oli lyömätön, Munni sai vain muutaman parin, kun Nelly kahmi melkein kaikki. Hyvä Nelly!


Eka ilta meni hieman itkeskelyksi Hanneksella. Piti loppujen lopuksi nukuttaa kärryihin ja siitä sitten nostin yöunille retkisänkyyn. Nelly nukkui "Munnin välissä" ja minä jossain vaiheessa tovin valvottuani käännyin jalkopäähän nukkumaan.


Mukava näin omat lapset jo kasvattaneena seuraita noita lastenlapsia ja miten eri luonteisia he ovat. Omien lasten kasvaessa elämä oli niin kiireistä, ettei sitä kait ehtinyt kiinnittää huomiota moniin sellaisiin asioihin, joita nyt noissa pikkuisissa katselen. Kaikki neljä ovat omia, ihani persooniaan.


Jaa-a, tälle viikolle ei ole kalenteriin merkitty YHTÄÄN mitään. Hihhei....saan tehdä mitä haluan. Saas nähdä, mitä vielä keksin. Mutta joulun allahan ei saa olla utelias, joten en kerro enempää. Jotain kivaa kuitenkin - niin ainakin itse uskon.


Iina oli meidän srk:n hienossa lastenjuhlassa reportterina ja aikoo kirjoittaa ekan freelancer-juttunsa siitä. Tosi hieno idea järjestää lapsille itsenäisyyspäivän juhlat pöytiin tarjoiluineen.


Hyvää joulun odotusta kaikille lukijoille!


p.s. Tein muuten eka kerran lanttu- ja porkkanalaatikot valmiista kaupasta ostetusta soseesta. Ja tuli aivan yhtä hyviä kuin alusta alkaen ite tehtynä ja paljon helpommalla. Toki käytin voita ja 38 %:sta kermaa...kaikki maun tähden Silmänisku

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...