sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Seurakunnan kuoron joulukonsertti


Lähdettiin kuudeksi seurakunnan joulukonserttiin. Jo salin lavastus antoi odottaa hieman jotain enemmän kuin tavallista konserttia.  Kuusen juurella oli räsymatolla keinutuoli ja sen edessä pieni pöytä, jolla oli kynttilöitä. Salin toiselle laidalle oli rakennettu eläinsuoja. Vanhoista, harmaista laudoista kaksi seinän pätkää, seimi oli tehty heinäseipäistä ja se oli vuorattu oikeilla oljilla, joita oli kasa myös seimen alla lattialla.


Ja meillähän on srk:ssa tosi hienot videolaitteet, joilla heijastetaan takaseinälle koko sen leveydeltä kauniita kuvia, mm. lumisadetta ym. kauniita ja aiheeseen sopivia kuvia.


Kun ohjelma alkoi, eräs vanhempi seurakuntalainen, harmaatukkainen nainen, tuli istumaan keinutuoliin ja alkoi lukea jouluevankeliumia, hieman lisäillen väliin omia sanoja. Hän luki pätkän ja kuoro lauloi. Laulun aikana lähti lehteriltä tulemaan Joosef ja Maria - eli Isak ja Jessica, joka on viimeisillään raskaana. Heillä oli tosi hyvin tilanteeseen sopiva vaatetus. He kulkivat hiljakseen lehterin läpi, alas ja salin läpi talliin, jossa vauva syntyi. Laulut eivät olleet tavanomaisia joululauluja, vaan niiden sanoma mukaili evankeliumia. Näin esitys jatkui; vuorotellen evankeliumin lukua, laulua ja esitystä paimenineen ja tietäjineen. Kun katselin Joosefia ja Mariaa, en voinut välttyä siltä, että silmissä kiilsi jotain.


Lopuksi Elisa lauloi kitaran säestyksellä Tiesitkö Maria? -laulun.


"Tiesitkö,Maria, että poikasi kerran vetten päällä kulkee
Tiesitkö, Maria, että lapsemme hän pelastukseen sulkee
Syntyi tänne maailmaan
Hän tuomaan sanomaa
Tämä pienokainen rakkain
myös sinut lunastaa

Tiesitkö, Maria, että sokean Hän valoon uuteen johtaa
Kuinka kädellään hän tyynnyttää, kun myrskytuuli kohtaa
Enkeleitten maanHän meidän vuoksi jättää saa
Kun sä lastas pientä hoivaat, niin hoivaat Jumalaa

Ja nähdä saat kun kuuro kuulee, kuollut virkoaa
Ja rampa hyppii, mykkä laulaa
kiitoslauluaan!

Tiesitkö, Maria, että poikasi on luomakunnan Luoja
Tiesitkö myös sen, että lapsesi on ainut rauhan tuoja
Hän ken uinuu vierelläs on Taivaan Kuningas
Syytön uhrilammas ja Messias!"

Säv Mark Lowry
San Buddy Greene
Suom Seppo J järvinen


Saman aikaisesti näytettiin seinällä video laulusta. Klikkaa edellistä sanaa, jos haluat kuunnella sen englanniksi ja katsoa videon. Elisa lauloi todella koskettavasti, luulenpa, että esityksen aikana moni silmä kostui - kuten omanikin ja taisi isoM:nkin.


Olisi kiva laittaa kuvia, mutta en voi, kun ei ole lupaa esittäjiltä.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...