sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Yökylää ja korvasärkyä


Nelly oli pe-la yökylässä. Käytiin kaksistaan saunassa. Koska sinne pitää mennä ulkokautta ja oli pakkasta, piti Nelly varustaa hyvin matkaanVaatetus: alla tavalliset päivävaatteet, sitten kylpytakki korvahuppuineen, fleecepusakka ja kaiken kruunaa isun toppaliivi ja saunahattu. Hymy söpöä vai mitä?


Lauantaina tuli myös Hannes hoitoon siksi aikaa, kun vanhemmat olivat jollain ihmekaupoilla tuolla kirkolla. Ei se kahden lapsen hoiteleminen ole ihan läpihuutojuttu varsinkaan, kun on flunssa päällä ja pillerien voimalla arkea pyörittää.


Yöllä sitten heräsinkin kahdelta kovaan korvasärkyyn, jota en ole potenut sitten lapsuuden. Silloin korvaa särki useinkin ja lääkkeenä olivat tupakansavun puhallus korvaan ja toisena vetysuperoksidin laittaminen. Se siellä sitten kiehui inhottavasti. Mulla onkin tärykalvot arpiset, kun ne ovat puhjenneet itsestään ties montako kertaa.


Kun sitten 1958 muutettiin Vaasaan ja korvasäryt jatkuivat, meidät vietiin pikkuveli Tuomon kanssa lääkäriin ja passitettiin leikkaukseen. Multa leikattiin kitarisat ja nielurisat typistettiin. Sen jälkeen ei olekaan korvia särkenyt ennen kuin nyt. Aijai... Leikkauksen jälkeen piti syödä jäätelöä, mutta taisin liian aikaisin puraista omenaa ja haavat aukesivat. Oksentelin verikiklimppejä, yäk... ja kait tuli jokin tulehdus, koska muistan terveyssisaren käyneen meillä kotona antamassa mulle penisilliiniruiskeita.


Tämä nyt lapsuuden muisteloista tällä erää.


Toivotan jokaiselle lukijalle korvasärytöntä ja flunssatonta talvea ja Jeesuksen siunausta jokaiseen päivään.


 

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...