maanantai 10. tammikuuta 2011

Karppausta


Alettiin isoM:n kanssa - tai oikeastaan minä aloitin ja hän seurasi pakolla mukana - vähähiilarisen dieetin jo joulukuun alussa. Joulun aika syötiin normaalisti ja sain takaisin kaikki kaksi kiloa, jotka olin pudottanut. Netissä on hyvä reseptisivusto www.karppaus.info, jos jotakuta kiinnostaa. Tavallista leipää ei siis syödä, mutta esim. mantelileipä on ihan mukavaa syötävää. Nyt on uunissa pellillinen Linnunleipä-nimistä tulossa. Paria muutakin reseptiä olen kokeillut, mutta tähän astisista mantelileipä on ollut paras.


Päivälliseksi laitoin parsapaistoksen, se sisältää sipulia, pekonia, kalkkunanpaisti- ja kinkkufileejämät, kermaa, munia ja mausteita. Oli tosi hyvää. Sekin resepti löytyy kyseiseltä sivustolta.


Hieman mietityttää tuo isoM:n mukanaolo, kun lääkärit ja ruokavalistajat kehottavat syömään kaikkea rasvatMitä siinä sitten uskoa. Ehkä viisainta on tehdä kuten aikanaan arkkiatri Arvo Ylppö kehotti: kaikkea soi syödä kohtuudella.


----


Tänään sitten vihdoinkin sain aloitetuksi ystäväpalveluhommat, joista sain vastuun viime syksynä. Ja seuraava lehtipalaverikin on sovittu. Elikkä laiskan päivät alkavat olla ohi. Me ollaankin isoM:n kanssa totuttu nykyään nukkumaan aamuisin jopa yhdeksään saakka. Niin ja käytiin viime maanantaina uimahallissa uimassa ja on tarkoitus mennä taas huomenna. IsoM saa työnantajaltaan edullisia lippuja itselleen ja minähän kuljen eläkeläisten hinnoilla.


Eipä tässä tämän kummempia tänään.


Olkaahan ihmisiksi!


p.s. Sain muuten naamakirjassa hyvän Raamatunpaikan tälle päivälle. Jaan sen kaikille lukijoille.


Sananl. 31:8 " Avaa sinä suusi hiljaisten puolesta, hanki oikeutta syrjityille."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...