keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ristalliruunun pesu


Nyt se sitten tuli tehdyksi. Nimittäin isän ja äidin perintökristallikruunun pesu. Olen pari viimeisintä - ja tätä ennen ainointa - kertaa pessyt sen suihkutettavalla puhdistusaineella. Mutta viime kerralla se ei kyllä puhdistunut, vaan jäi joka prismaan pilkkuja. Niinpä sukelsin marttojen sivulle ja pariin keskustelupalstaan etsiäkseni helpointa tapaa pestä se kunnolla. Olin kyllä ennen joulua uhonnut miniälleni, etten ikinä koskaan pese kruunuani prisma kerrallaan, kuten hän kertoi äitinsä tehneen. Näin sitä vain joutuu syömään sanansa.


Ja näin se kävi: Laitoin siis pieneen sankoon lämmintä vettä ja tipautin muutaman tipan fairya ja etikkaa. Sitten puuvillahanskat käteen (onneksi jostain on meille ilmestynyt valkoisia ihoallergikoiden sellaisia) ja kädet veteen. Niin ja hammasharja. Sitten vain jakkaralle seisomaan. Ensin harjasin kullatut osat ja sen jälkeen prisma kerrallaan pyyhin jokaisen hanskaisilla käsilläni. Kun prismat ovat ympyröissä, mietin miten tiedän, mistä olen alkanut. Eihän sitä nyt sovi moneen kertaan samoja prismoja pestä. Niinpä aloitin molemmilla käsillä ja prisma kerrallaan siirryin eteenpäin, kunnes kädet osuivat yhteen. Helppoa.



Vähäkö jo kimaltelee värit prismoissa. On muuten aivan mahtavaa kesäillan auringonlaskun aikaan katsella, kun katto on täynnä mitä ihanampia värejä valosta, joka taittuu prismoissa.


Samaan syssyyn sai pesun makkarinkin kruunu. Se hankittiin aikoinaan eksän kanssa Petolahden elektroniikkakaupasta 300 markalla.



Tässä tosin prismat ovat vain lasia, mutta ihan kelpo valaisin kuitenkin. Alkuperäisessä oli pienet kangasvarjostimet kynttilöiden päällä, mutta ne ovat saanet väistyä ajan myötä. Lienevät jossain kaapissa hyllyn perällä säilössä, josko joskus taas tarvittaisiin.


Hengen ravintona sinulle yksi mielestäni kauneimmista Raamatun lauseista.


2.Korinttolaiskirje: 13:13 "Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne."


 

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...