tiistai 1. maaliskuuta 2011

Mitä söin lounaaksi?


Kaikkiahan otsikon aihe luonnollisesti kiinnostaa tavattomasti. Sehän on oletusarvoista. Hih


En jaksaa lakata ihmettelemästä ja riemuitsemasta siitä, miten helppoa ruuanlaitto nykyään on. Eihän tämä ole vasta kuin toinen kerta, kun siitä kirjoitan. Viaton Ei olis tullu kuuloonkaan - tai ei ollut mahdollista - vielä 70-80-luvuilla uneksiakaan näin helpoista tavoista.


Siispä mitäkö söin tänään lounaaksi? Tulin kaupungista kovin nälkäisenä puolen päivän aikoihin, isoM oli jo syönyt leirikeskuksen puolella oman lounaansa. Otin kolme salottisipulia ja yhden yksikyntisen valkosipulin. Salotit kuorin, halkaisin ja leikkasin ohuiksi viipaleiksi, valkosipulin pilkoin ihan pieniksi. On muuten paljon kätevämpää käyttää näitä yksikyntisiä kuin monisellaisia. Öljyä pannuun ja sipulit sinne kuullottumaan. Sen jälkeen loiskasin pannulle kaksi ohutta broilerinfilettä. Kun ne olivat hieman ruskistuneet, ripottelin päälle suolaa ja sitruunapippuria sekä runsaasti kurkumaa. Sitten kuohukermaa kunnon loraukset. Keitin kermaa kokoon ja sinä aikana leikkasin lautaselle ison keon kiinankaalia, pinaatinlehtiä ja tomaattia. Lopuksi kaadoin pannulta koko komeuden salaatin viereen ja puristelin kaiken päälle sitruunanmehua - oli muuten erikoisen mehukas sitruuna. Niin ja tietenkin salaatinkastiketta. Namiskis!


Oli niin nälkä, etten hoksannut ottaa Ulpulle kuvaa annoksesta.


Kantsii kokeilla, kesti ehkä noin viisitoista minuuttia koko lounaan laitto.


"Sydän kun auki on, sinne Jeesus tekee asunnon.
Tänään Häneen uskon, näen aamuruskon,
päivä sarastaa."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...