maanantai 17. lokakuuta 2011

Kuopuksen ja vähän muidenkin tavaroita


Kun kuopus muutti Petolahdesta meille Vaasaan - varmaankin noin 18 ikäisenä - hän heitteli tavaroitaan laatikoihin, joissa ne ovat tähän saakka saaneet levätä rauhassa. Tai ainakin osa niistä, osaa on jo laitettu menemään. Näin muuton aattona päätin ottaa härkää sarvista ja lähteä tutkailemaan, mitä laatikot oikeastaan sisältävät. Niin eikä ainoastaan laatikot, vaan meidän yksi kaappikin on ollut puolillaan näitä neidin tavaroita. Hänellä kun yksinkertaisesti ei ole ollut aikaa eikä paikkaakaan näinä kahtenatoista vuonna laittaa tavaroita oorninkiin.


Videokasetteja oli yli 10, joista kolme elokuvaa pidin itse. Meillä kun on vielä videosoitin tallella ja kunnossakin. CD-levyjä oli pari-kolmekymmentä, ne kuulemma sai heittää roskiin. Ja vielä tavallisia kasettejakin muutama kymmenen. Niistä poimin mm. Hekki hiiren seikkailut, Röllejä ja Hupi- ja Juuso-hiiren seikkailut. Meillä siis on vielä kasettisoitinkin ihan kaksin kappalein. Eikä me mitään vanhanaikaisia olla!


Poisheitettävää tuli kaksi mustaa roskasäkillistä ja yksi kauppakassillinen kirpparille. Niin ja säilytykseen jäi vielä kolme laatikollista. Ai jaa, vielä niitä lasten- ja nuortenkirjoja menee kaksi kopiokonepaperilaatikollista kirpparille. Osan jätin lastenlapsille.


Samaan syssyyn heitettiin Munnin ja itseni yhteisellä päätöksellä kaikki vanhat kirjeet ja kortit roskiin. Kuka niitä enää koskaan lukee. Ovat vain sitten jälkeläisten harmina, kun meidän kuolinpesää selvittävät.


Sain 65-vuotislahjaksi toivomani mp3-soittimen. Osasin ladata sen akun, mutta en millään saa siirretyksi tietokoneelta sinne mp3-muotoista Raamattua. Tiedosto näkyy hienosti, kun katon sitä tietokoneelta, mutta ite laite väittää, ettei siellä ole mitään soitettavaa. Pah. Kohta yritän siirtää sinne lauluja cd-levyiltä. Sen nyt luulisi onnistuvan.


Keitin muuten lounaaksi itelleni - Munni söi leirikeskuksen puolella - kukkakaali-katkarapu-juustokeiton. Oli muuten hyvää. Suosittelen sullekin!



Sananlaskujen kirjasta tavara-sanalla haettuja kohtia:


11:4   Ei auta tavara vihan päivänä, mutta vanhurskaus vapahtaa kuolemasta.

20:21 Tavara, jota aluksi kiivaasti tavoitellaan, ei lopulta tuo siunausta.

13:7   Toinen on olevinaan rikas, omistamatta mitään, toinen olevinaan köyhä, vaikka on tavaraa paljon.

13:11 Tyhjällä saatu tavara vähenee, mutta joka vähin erin kokoaa, se saa karttumaan

19:14 Talo ja tavara peritään isiltä, mutta toimellinen vaimo tulee Herralta

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Minä googletin hakusanalla "Hekki hiiren tarinat", niin löytyi tämä sinun blogisi. =)

Olen etsinyt tuota satukasettia jo kauan, enkä sitä mistään ole löytänyt, niin onko tyhmä kysymys; olisiko sinulta mahdollista saada kopio tuosta kasetista?

Terv. Kyösti Peltokangas
kyosti.peltokangas@gmail.com

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...