torstai 26. huhtikuuta 2012

Emalipannu


Satuinpas sopivaan aikaan meidän srk:n kirpparille, kun eräs nainen toi sinne aivan ihanan emalisen kahvipannun, joka oli vielä aivan ehjäkin. Tällaisen







Mitäs tykkäätte?

Ja tuon liinan ostin viime viikolla Eurokankaasta. Tulee iloiseksi, kun vain katseleekin sitä. Ainakin minä.



Niin ja mulla on tainnut enkelien kerääminen vaihtua teekannujen ja pannujen keräilyksi, vai mitä sanotte tästä?







Ja toiselta päin kuvattuna







Tuon keltaisen löysin Finspångin kirpparilta. Kun eka kerran laitoin siinä teetä, lasite säröili. Olisi pitänyt ymmärtää kuumentaa pannu ensin. Mustan pannun löysin Iinan mökiltä lillstugonilta vintiltä. Valkoisen on Iina maalannut mulle äitienpäivälahjaksi eiku se olikin 60-vuotislahjaksi. Hui, olenko jo noin vanha? Vihreä on Ikeasta ja emalipannun kohtalon jo tiedättekin.



Olen parina päivänä puurtanut tuolla takapihalla.





Tässä on jonkinleinen kukkapenkki, joka oli ympäröity isoilla ja pienillä kivillä. Siinä on jotain liljan tai iriksen näköistä kasvia tulossa esiin. Kivet kannoin metsään mättäiden välissä olevaan isoon kuoppaan. Takana oikealla on puska, jonka leikkasin ja siitä vasemmalla ilmeisestikin raparperia pukkaa maasta. Tähän pitäisi saada jotain järjestystä.





Tässä on sammaleinen takapihan "nurmikko". Taustalla olevan kiven olen paljastanut, mutta edessä olevan koivunkannon juuret on niin paksut, etten niille saanut mitään. Pakko pyytää Munnia avuksi. Alhaalla oikealla näkyy hivenen ruusupensasta, jonka leikkasin myös.

Tuo takametsä on täynnänsä "rooppeja", näin kuoppia Pellisessä kutsuttiin. Lienee väännös ruåttinkielisestä gropista. Ne pitäis saada tasatuksi. Ei nyt kuitenkaan ihan koko metsässä, vaan ihan tuossa lähellä vaan.





Ja tältä tänään näyttää "terassiosastolla". Ei oikein innostavaa, mutta odottakaahan, kun kesä on, niin laitan uusia kuvia tästäkin nurkasta.





Tämän verran olen saanut risuja kasaan.



No niin, siinä sitä on kehuskelua. Saas nähdä saanko tuota takapihaa minkään näköiseksi. Liisa-sisko on tulossa huomenna antamaan vinkkejä. Hän kun on sellainen viherpiipe...eiku viherpeukalo. Oma lasitettu ISO terassi on jo kuulemma täynnänsä kaikenlaisia taimenalkuja. Hän kasvattaa ne yleensä siemenestä. Mulla ei ole moiseen kärsivällisyyttä. Mutta kaunista minäkin haluan takapihalle.



Tilauksessa on pitkänomainen laatikko, joka on sekä säilytyspaikka että penkki. Sellaisen Munni jo teki Lepikkoon, mutta tänne pitää tehdä uusi, kun edellinen oli tehty työnantajan laskuun ja jäi näin ollen sinne. Niin ja puutarhapöytä tuoleinensa pitänee jossain vaiheessa hakea Lepikosta. Niin ja riippukeinu ja riippuistuin. Senhän muistatte viime kesästä.



Nyt sataa ja siksi istun sisällä, vaikka aamusta olin kolmisen varttia tuolla ulkohommissa. Mutta jatketaan harjoituksia.



Jesaja 58:9—11 ”Jos sinä keskuudestasi poistat ikeen, sormella-osoittelun ja vääryyden puhumisen,

jos taritset elannostasi isoavalle ja ravitset vaivatun sielun, niin valkeus koittaa sinulle pimeydessä, ja sinun pilkkopimeäsi on oleva niin kuin keskipäivä. Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee sinun sielusi kuivissa erämaissa; hän vahvistaa sinun luusi, ja sinä olet oleva niin kuin runsaasti kasteltu puutarha, niin kuin lähde, josta vesi ei koskaan puutu.”

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...