perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen










Enkeli ilmoitti, että hauta on tyhjä. Hän on noussut ylös!



Nyt on pitkäperjantai ja mulla on ollut tuo pääsiäisasetelma jo viikon verran pöydällä muistuttamassa tapahtumista parituhatta vuotta sitten.



En ehkä aivan ole vielä taudista toipunut, mutta kävelyllä on jo käyty. Viimeksi tänään. Aamulla, kun lähdin hakemaan lehteä, aukeni eteeni ihmeellinen maisema. Lunta oli yön aikana tullut ainakin 10 senttiä, aurinko paistoi lämpimästi ja linnut lauloivat.



Aamiaisen jälkeen käytiin 2,9 km pituisella kävelyllä. Munnilla reppu selässä ja sinne taittelin pajunkissoja, joihin aion kiinnittää värillisiä höyheniä ja laittaa ulos. Sauna lämpeni lenkin aikana ja nyt on saunottukin. Olo on auvoinen ja puhdas. Onhan synnitkin sovitettu ristillä!



Eilen olin seurakunnan kirpparilla myymässä. Ihan mukava tulos oli. Oikeastaan olin yllättynyt siitä, että niinkin paljon asiakkaita kävi siellä. Mutta oli se raskas päivä. Jostain kumman syystä. Ehkä siitä, että olen jo tottunut eläkeläinen. Koko viikon olen herännyt yöllä kolmen paikkeilla ja valvoskellut pari-kolme tuntia ennen kuin uni on vielä hetkeksi vallannut kehoni. Rintaa ja selkää on jomottanut ja niinpä varustauduin illalla yötä vasten aimo annoksella paracetamolia ja ibuprofeenia. Ja kas, nukuin koko yön heräten vain pari kertaa välillä. Hienoa!



Huomenna mennään katsomaan tuonne lähellä olevalle kentälle pääsiäiskokon polttoa. Sunnuntaina on srk:ssa musiikki- ja ilojuhla. Myös Iina tulee käymään eka kertaa meillä. Keskiviikkona saamme myös mieluisia "vieraita", kun Katta ja Johanna tulevat muutamaksi päiväksi.



Nyt taidan kirjoitta sellaista, josta ainakaan Kaisa ei taida tykätä. Uskallan silti. Kävimme nimittäin maanantaina Isossakyrössä. Etsittiin Vanha Aika -nimistä kauppaa ja löytyihän se, mutta valitettavasti oli sujettu. Mutta siitä Isostakyröstä. Laihia on tosi city siihen verrattuna. Eihän siellä ole mitään. Ai niin, oli yksi tienristeys! Olin aivan, että mitä, onko tää totta? Vaikka ollaanhan me siellä ennenkin käyty esimerkiki vanhojen markkinoiden aikaan. Mutta silloinhan siellä on porukkaa kuin pipoa. Eli Laihia rulaa - edelleen!



Johanneksen evankeliumi 3:16 ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...