lauantai 28. huhtikuuta 2012

Keväthommia


Takapihan kunnostustyöt ovat alkaneet. Tämä tiedoksi!

Siellä on iso kivi, jonka päällä oli 5-7 cm maakerros ja kiven edessä koivun kanto. Noh, minähän halusin kiven esiin ja ryhdyin siirtämään maata kiven päältä pois. Sieltähän paljastui valtavia kaadetun koivun juuria, jotka makasivat kiven päällä. Eipä mitään, yritin sahata niitä, muttei oikein onnistunut. Siis ryhdyin tarkastelemaan "nurmikolle" (lainausmerkeissä siksi, että se on vain sammaleista maata) päin ojentautuvia juuria. Eikä auttanut muu kuin alkaa kiskoa niitä. Ensin lapiolla paljastin, missäpäin kuleksivat ja sitten vain käsivoimin ylös. Sain aikaan sekä nurmikon myyräntyön että ison kasan juuria. Tänään Munni viimeisteli paksuimpien juurien katkaisun kannon juuresta kirveellä. Lastut lentelivät ympäri pihaa. laugh.

Siellä se kivi kajastaa takana ja myyräntyötäkin hieman näkyy.Kaivoin myös esiin nurmettuneen kukkapenkin, jossa arvelen maan pinnalle pyrkivän esikoita, akileijoja ja lupiineja. Selvinnee myöhemmin tarkemmin.Liisa oli kyllä sitä mieltä, ettei kannata kaivaa penkkiä esiin, mutta kun mulle ei enää ollut muuta tekemistä, niin kaivelin aikani kuluksi.Tänään sitten oli vuorossa nurmikon tasoittelua ihan jaloilla vain. Siirsin myös muutaman kasvin odottamaan parempaa paikkaa ja aloin muodostaa ensimmäistä kasvipenkkiä, johon on suunniteltu kolme kärhöä: yksi isokukkainen ja kaksi tiukukärhöä. Niistä on hyviä kokemuksia Lepikon ajoilta. Siivosin myös pienen yrttimaan paikan sammalesta.Tummaan kohtaan on suunniteltu yrttimaa ja takana aidan vieressä kärhöpenkki.Niin ja kyselin jo traktorikuormallista multaa, huomenna selviää saadaanko sieltä, mistä yritin. Niin ja tarvinnee kysyä vuokranantajalta kustantavatko he mullan, kun kerran heidän pihaansa parannellaan.Munni alkoi vihdoinkin rakentaa jo kauan sitten tilaamaani säilytys- ja istumapenkkiäKansi enää puuttuu ja pintakäsittely. Eikös olekin hieno? Kyllä meidän Munni osaa.Tulevalla viikolla täytynee hakea puutarhakalusteet Lepikosta. Muuten kiinnostaako ketään lukijoista ostaa meidän sähkögrilli?Siinäpä tämän päivän saavutuksia. Eilen kului tunti ja tämään kaksi + 50 minuuttia. Ettei kait tarvi lenkille lähteä.Jesaja 44:3—4 ”Sillä minä vuodatan vedet janoavaisen päälle ja virrat kuivan maan päälle. Minä vuodatan Henkeni sinun siemenesi päälle ja siunaukseni sinun vesojesi päälle, niin että ne kasvavat nurmikossa kuin pajut vesipurojen partaalla.”

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...