lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäiskokolla


Enpäs olekaan sitten Petolahden aikojen saanut olla pääsiäiskokolla. Siellä meillä oli joka pääsiäislauantai kokko ja osa sukuakin aina tuli sitä ihailemaan. Nytpäs sitten saatiin olla mukana Mäntymäen kokolla.



Ensin kokkoon ruiskutettiin valtavat määrät jotain herkästi syttyvää ja pahalta haisevaa nestettä





Vihdoinkin saatiin tulta





Näin komeasti kokko paloi





Ja paljon ihmisiä mukana





Illan kaunotar



Sellainen oli pääsiäiskokko armon vuonna 2012.



Luukas 22:55—62 ”Ja he virittivät valkean keskelle esipihaa ja asettuivat yhdessä istumaan, ja Pietari istui heidän joukkoonsa. Niin eräs palvelijatar, nähdessään hänen istuvan tulen ääressä, katseli häntä kiinteästi ja sanoi: "Tämäkin oli hänen kanssaan."

Mutta hän kielsi sanoen: "Nainen, en tunne häntä."

Ja hetkisen perästä näki hänet toinen, eräs mies, ja sanoi: "Sinäkin olet yksi niistä." Mutta Pietari sanoi: "Mies, en ole."

Ja noin yhden hetken kuluttua vakuutti vielä toinen sanoen: "Totisesti, tämä oli myös hänen kanssaan; sillä onhan hän galilealainenkin."

Mutta Pietari sanoi: "En ymmärrä, mies, mitä sanot." Ja samassa, hänen vielä puhuessaan, lauloi kukko.

Ja Herra kääntyi ja katsoi Pietariin; ja Pietari muisti Herran sanat, kuinka hän oli hänelle sanonut: "Ennen kuin kukko tänään laulaa, sinä kolmesti minut kiellät."

Ja hän meni ulos ja itki katkerasti.”

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...