maanantai 7. tammikuuta 2013

Elämää joulun jälkeen

Tänään siivosin joulukoristeet ja ikkunaverhot pois. Tuntuu taas ihan tavalliselta. Käytiin pitkästä aikaa - edellinen kerta oli 13.11. - uimassa. Kyllä se on sitten mukavaa puuhaa. Täällä on pieni uimahalli, allas on kuitenkin 25 m kuten oli Vaasan vanhassa hallissa. Käytiin joulukuussa välipojan ja lastensa kanssa Vaasassa uimassa ja siellä oli kyllä niin kylmä, että meinas ihan paleltua.

Kaiken huippu ja ihanuus on niska-hartia-selkähierontasuihku, joka ihan oikeasti hieroo, kun vesi tulee valtavalla voimalla. Se tekee hyvää uinnin jälkeen.

Vaasassa kun käyt uimassa olet yksin, vaikka siellä on paljon porukkaa, mutta täällä Laihialla et ole yksin, koskaan. Ihmiset ovat avoimia ja juttelevat ja tervehtivät kaikkia. Jopa minä, joka en nyt niin kovin sosiaalinen luonne olekaan, juttelen täysin vieraiden ihmisten kanssa ja vieläpä pidän siitä. Sellaista kevyttä jutustelua, josta en ystävien kanssa  tykkää ollenkaan. Asiaa sen pitää olla, mutta nytpä olen saanut tuntea, miten mukavaa on tuollainen kevyt rupattelu. Hih! Sitä voi näköjään vielä näinkin ikäisenä oppia uutta.

Mutta tässä teille hieman silmäniloa talvelta 2010-2011 eli viimeinen kokonainen talvemme Lepikossa.

Lumikaislat

Lumiaaltoja merellä

Kevättalven aurinko

Ei ole oikeastaan mitään erityistä kirjoitettavaa. Elämä kulkee omaa latuaan ja eläkeläisen kiireet jatkuvat. On tosi ihanaa olla eläkkeellä. Saa tietyissä rajoissa itse päättää, miten aikansa käyttää. Kohta esimerkiksi lähdetään rukouskokoukseen, joita onkin tällä viikolla joka ilta, kun meillä on rukous- ja paastoviikko. Me tosin paastamme vain osittain, eli emme syö lihaa tai kalaa tällä viikolla.

Jesaja 58:6-8 "Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet? 
Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi? 
Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...