torstai 10. tammikuuta 2013

Kiinalainen vieras seurakunnassa

Olipahan mielenkiintoinen lähetysilta ruksalla. Kiinan lähetti ja hänellä mukanaan kiinalainen työtoveri, nuori nainen. Ehkä vähän yli kaksikymppinen, vaikea sanoa.

Tytön todistus oli tosi koskettava. Hän on perheen vanhin lapsi ja koska hän oli tyttö, vanhemmat yrittivät uudelleen ja taas tuli tyttö. Vasta kolmannella kerralla tuli poika. Ja koska vanhemmat olivat rikkoneet yhden lapsen lakia, heille määrättiin suuri sakko, jota heillä ei ollut varaa maksaa. Niin odotti vankila, mutta vanhemmat lähtivät karkuun kahden nuorimmaisen kanssa. Naapuri vei tytön tämän isoäidille. Muutaman vuoden kuluttua vanhemmat palasivat ja maksoivat sakkonsa. Mies pahoinpiteli vaimoaan ja välillä lapsiakin. Sitten tämä tyttö sairastui eikä heillä ollut varaa lääkäriin. Niin äiti myi vertaan, että sai tytön lääkäriin. Tästä isoäiti vihastui ja haukkui äidin ja sanoi, että teillähän on kaksi lasta vielä, antakaa tytön kuolla.

Kaikki tämä vaikutti äitiin niin, että  hän sairastui henkisesti. Vanhin tyttö joutui hoitamaan nuorempia sisaruksiaan ja väkivalta kotona jatkui, nyt myös äidin kautta. Sitten äiti meni viikoksi siskonsa luo, joka oli uskossa. Äiti tuli siellä uskoon ja parani psyykkisestä sairaudestaan. Kotiin tultuaan hän pyysi tältä vanhimmalta tytöltä anteeksi, ettei ollut osannut olla kunnon äiti. Nyt vasta pahoinpitelyt kunnolla alkoivat, kun äiti kävi seurakunnassa. Joka kerta sieltä tullessa hän sai selkäänsä. Äiti kertoi lapsille Jeesuksesta, mutta tämä tyttö ei halunnut kuunnella. Silti äiti joka ilta kävi siunaamassa tytön.

11-vuotiaana tyttö joutui lopettamaan koulun isän käskystä ja meni tehtaaseen töihin ansaitakseen rahaa kotiin. Sitten tämä tyttö sairastui ja joutui sairaalaan eivätkä lääkärit antaneet mitään toivoa paranemisesta. Äiti ja jotkut muut uskovat kävivät rukoilemassa tytön puolesta. Tytöllä oli kovat kivut ja lopulta hän sanoi sydämessään, että jos sinä Jeesus olet olemassa, tahdon antaa elämäni sinulle kokonaan. Siinä samassa, hänet ikäänkuin paiskattiin pois sängystä ja hän rupesi julistamaan evankeliumia muille huoneessa oleville. Ja hän parani täydellisesti.

Nyt tyttö joutui kokemaan isän väkivaltaa joka kerta, kun kävi seurakunnassa. Aina odotti selkäsauna kotiin palattua. Joskus isä lukitsi tytön huoneeseen, mutta nuoremmat sisarukset päästivät hänet sieltä ja tyttö meni vessan ikkunasta ulos ja seurakuntaan. Kun hän oli 16-vuotias, isä laittoi hänet valinnan paikalle. Joko hän jättää seurakunnan tai sitten hän ei ole enää isänsä lapsi, vaan saa lähteä kotoa pois. Tyttö valitsi jälkimmäisen. Sitä seuraavista vuosista hän ei kertonut, sanoi vain, ettei kolmeen vuoteen tavannut perhettään.

Kahdeksan vuotta hän rukoili joka aamu isänsä puolesta, kunnest tämä tuli uskoon ja tukee tytärtään tämän lähetystyössä. Nyt tyttö kulkee ympäri maailmaa tämän suomalaisen lähetin  (jonka tunnen henkilökohtaisesti) kanssa kouluttamassa seurakuntien pyhäkoulun opettajia.

Tyttö oli tosi iloinen eikä näkynyt jälkeäkään mistään kauheuksista, joita hän oli elämässään kokenut.

Psalmit 126:5-6 "Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat. He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät; he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...