tiistai 11. marraskuuta 2008

Elämä taitaa sittenkin voittaa


Tuntuu todellakin siltä, että elämä alkaa voittaa. Voimia tuntuu tulevan tarpeen mukaan. Eihän sitä huomisen voimia voi tänään vielä saadakaan. Kolmena viikkona vielä harjoittelussa, sitten tunnit riittää. Sain muuten varmistuksen kevään harjoittelustakin. Pääsen seurakuntayhtymän diakoniatyöhön. Tuntuu ihan mukavalta. Näkee vähän, miten siellä asiat järjestetään. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä tässä vielä eteen tulee.

Työtyökin tuntuu ihan mukavalta. Vielä mietin jäänkö vuoden päästä eläkkeelle vai en. Keväällä se pitää päättää. No, eiköhän jokainen tuleva päivä tuo viisautensa mukanaan!

Pian päästään tutustumaan pikkuponiin, kun esikoisen perheeseen sellainen hankitaan muiden kotieläinten lisäksi. Pitäisi vain tuon Munnin ehtiä laudoittamaan eläinsuoja, mutta on niin paljon leirejä, ettei ole ehtinyt ja jaksanut.

Tänään lopetan keski-ikäisen rukoukseen, kas tässä rukoukseni:







Herra, Sinä tiedät paremmin kuin minä, että olen tulossa vanhaksi. Suojele minua tulemasta liian puheliaaksi ja ajattelemasta, että minun on sanottava painava sanani joka asiassa ja joka tilaisuudessa. Vapauta minut haluistani järjestellä kaikkien muiden asioita. Tee minusta ajatteleva ihminen - ei ärtyisä, eikä ylemmyydentuntoinen. Ottaen huomioon viisauteni laajan varaston, on tosin sääli olla sitä kaikkea käyttämättä, mutta tiedäthän Herra, että haluan kuitenkin säilyttää muutaman ystävän itselläni elämäni loppuun saakka. Pidä mieleni vapaana loputtomien yksityiskohtien kertaamisesta ja anna minulle siivet, joilla voin lentää suoraan asian ytimeen. Sinetöi huuleni vaikenemaan kaikista kivuistani ja vaivoistani, jotka ovat lisääntymässä ja joista puhuminen on sitä miellyttävämpää mitä pidemmälle vuodet vierivät. Pyydän sen sijaan itselleni tarpeeksi voimaa kuunnella muiden vaivoja ja kestävyyttä ymmärtää heitä kärsivällisin mielin. Pidä minut suhteellisen lempeänä. En halua olla mikään pyhimys, sillä muutamien sellaisten kanssa on hyvin vaikea elää. Mutta hapan vanha ihminen on paholaisen suurimpia töitä. Auta minua saamaan elämästäni irti kaikki mahdollinen hauskuus. Ympärillämme on paljon hauskoja asioita, enkä haluaisi menettää ainoatakaan niistä.


Amen

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...