tiistai 10. helmikuuta 2009

Jo oli aikakin...


Nimittäin kirjoittaa tänne. On kulunut jo viikko edellisestä kirjoituksesta. Tänään Uma muutti pois meiltä. Mutta paljon on tapahtunut viime kirjoituksen jälkeen. Uma sairastui - tai on sairastanut kait jo tovin. Vähensi koko ajan syömistään, juoksi ulos-sisään-ulos-sisään. Ei kunnolla enää leikkinyt ja kerran tuli hieman löysää ripulia. Ei siis voitu antaakaan sinne, mihin oli suunniteltu. Ja sielläkin päässä oli tulossa mahdollisesti sellaisia elämänmuutoksia, ettei ollut lainkaan varmaa voidaanko sinne Umaa ottaakaan. No tänään Iina kävi lääkärissä kisun kanssa ja toden totta jonkinlaisesta virussairaudesta Uma kärsii. Lääkärin mukaan kärsinyt jo pidempään, sillä leukosyytit olivat alkantissa. Epäillään kissaruttoa, jota saattaa olla esikoisen tilalla, sillä siellä on kissat myös sairaina ja joku jo siirtynyt kissojen taivaaseenkin. Jos se on ruttoa, kuten lääkäri epäili, siihen ei ole lääkitystä, vitamiinia nyt annettin ja katsotaan miten käy. Vaikuttaa kuitenkin toivorikkaalta.


Uma on nyt Iinan luona ja jos paranee, rokotetaan ja siirtyy sieltä esikoisen kissojen ja muiden eläinten joukkoon ja saa kuulemma olla siellä elämänsä loppuun saakka. Vaikea meidän oli kuitenkin Umasta luopua, ehdittiin jo kiintyä kovasti. Munni kuitenkin sanoi rakastavansa mua sentään enemmän, joten mulla on toivoa Pusu.


Yskä ei ole yhtään parantunut, viime yönä taas heräsin yskimään oikein kunnolla. Torstaina tehdään kunnon suursiivous kaikille pinnoille ja lumipestään matot ja tuuletetaan kunnolla. Silti kuulemma kissan epiteelit - ne ihosta lähtevät eritteet, jotka aiheuttaa allergiaa - säilyvät tosi pitkään, kukausiakin. Mutta eiköhän tästä selvitä, on sitä selvitty pahemmistakin asioista. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamatokin.


Pikkumies on saanut nimen - Hannes. Hieno nimi ja suomalaiseksi hieman erikoinenkin. Vuonna 2007 oli tuon nimen saanut 13 ruotsinkielistä poikalasta. Eli nimi on molempikielinen. Niin sitä vain minäkin sain kolmen vuoden aikana neljä lastenlasta. Ei voi kuin iloita.


Pitäis vielä vääntää projektitehtävää, mutta jääköön tältä illalta.....


Lukemisiin ja kirjoittamisiin...



Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...