maanantai 2. marraskuuta 2009

Eläkeläisen kiireitä


ei kerta kaikkiaan huvittais mikään. Ensi maanantaista lähtien kalenteri on loppukuuhun täynnä. Hirvittävää tämä eläkeläiselämä. Töissä sentään sai istua saman pöydän ääressä kiireittensä kanssa eikä ryntäillä sinne tänne.


Nytkin pitäis taas soittaa yks puhelu ja sen pohjalta kirjoittaa juttu. Noita jutun kirjoittamisia näyttää nykyään piisaavan ainakin riittävästi. No sen saa tehdä rauhassa.


Kävin ottamassa nyt sitten sen riskiryhmille tarkoitetun H1N1-rokotuksen. Saas nähdä tuleeko joitain sivuoireita. Kieli tietenkin tuntuu jo turpoavan ja huono...ei vaiskaa...kuvittelua kaikki tyynni. Jotkut on kyllä kuulemma saaneet korkean kuumeen jopa kolmeksi päiväksi. Toivotaan, että pääsen vähällä.


Niin ja verottaja on aivan pöljä. Kun vihdoin ja viimein saatiin - vuoden yrittämisen jälkeen - perikunnan talo myydyksi halavalla, ja maksettiin perintövero, niin eiköhän ne vielä muista meitä uudella veromätkyllä. About 11.000 egee. No se jaetaan seittemään osaan, mutta kuitenkin, toista tonnia joka iikalle. Just saatiin tieto, että saadaan takaisin äidin osuudesta 300 euroa per nenä ja nyt tämä 1993 kuolleen isän osuuden veronkorotus. Ja tämäkin vain siitä syystä, että ovat perukirjassa arvioineet talon hinnan aivan liian alas. Me ite kun tehtiin nyt äidin jälkeen perukirja, arvioitiin kompromissin jälkeen liian ylös ja maksettiin liikaa veroa. Onneksi sen pystyi vielä oikaisemaan. Tätä toista ei pysty. Ottaa pannuun. Kun muutenkin ottaa pannuun. Että kivaa on.


Viikonloppuna varasin kahden viikon matkan Kajn ja Liisan kanssa Israeliin, nähtäväksi jää pitääkö se peruuttaa. Liisalla on tapana sanoa yllättävien menojen kohdatessa, että "sehän on vain rahaa", mutta nyt sai verottaja hänellekin harmituksen aikaan.


Oon kyllästyny opparin vääntöön. Teknisiä ulkonäköjuttuja. Höh... Ei jaksais millään, mutta hyvä opponenttini on oikeesti hyvä, kun ilmoitteli muutamista kauneusvirheistä. No, ne on jo korjattu, mutta kaikki nyt vain sattuu harmittamaan.


Taidan ottaa kirjan käteen ja viettää rauhaisan koti-illan yksikseni yskiskellen.


En viitti teille edes mitään kuvia lisätä.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...