tiistai 20. huhtikuuta 2010

Israelin matka siirtyi syksyyn


Niin siinä sitten kävi. Mutta uusi matka on varattu eli liput siirrettiin syyskuulle. Mutta oliko se nyt sitten onni vai epäonni, ettei päästy lähtemään? Kerronpa erään kiinalaisen tarinan.


"Kauan sitten rajaseudulla sui eräs vanha mies. Kerran hän huomasi hevosensa kadonneen. Hänelle kerrottiin, että hevonen oli juossut kauas. Naapurit tulivat lohduttamaan häntä, mutta vanha mies oli aivan rauhallinen. Hän sanoi:"Voi olla, ettei tämä ole loppujen lopuksi kovinkaan paha juttu. Se saattaa jopa kääntyä hyväksi." Sitten kerran yöllä vanha mies kuuli ulkoa meteliä ja meni ottamaan selvää, mistä oli kysymys. Hämmästyksekseen hän näki ei vain omaa hevostaan, vaan myös toisen, joka oli hänen hevostaan kauniimpi. Hänen hevosensa oli tuonut kotiin kumppanin. Kaikki naapurit tulivat onnittelemaan miestä. Mies sanoi taas: "Eihän sitä tiedä onko tämä onni vai epäonni."


Eräänä päivänä hänen poikansa ratsasti uudella hevosella, putosi sen selästä ja katkaisi jalkansa. Taas naapurit tulivat lohduttamaan miestä ja sanoivat, että oli tosi huonoa onnea, että poika katkaisi jalkansa. Mies tuttuun tapaansa totesi rauhallisesti, etteihän sitä tiedä, oliko se onnea vai epäonnea.


Viikon kuluttua alkoi sota ja kylän kaikki nuoret miehet joutuivat sotaan paitsi miehen poika."


Mikäkö oli tarinan opetus? Sitten, kun ymmärrämme kaiken täysin, saattaa käydä ilmi, että tappiolta näyttänyt tilanne onkin lopulta meille voitto.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...