perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pääsiäinen 2010


Tästä blogista taitaa kohta tulla ruokablogi, sillä aion taas kertoa ruuasta. Sydämen kyllyydestä suu puhuu - tai tällä kertaa sormet kirjoittaa. Pitkänäperjantaina päätin pitkästä aikaa laittaa punaista lihaa. Mutta koska en ihan hirveästi tykkää lampaasta, joka tietenkin kuuluu pääsiäiseen, ostoskoriin hypähti possun sisäfilettä. Lisäksi tein valkosipuliperunoita uunissa. Mukailin hieman netistä löytämääni reseptiä. Kerma ja siihen lisätty murskattu valkosipuli kuumennetaan (käytin tavallista ja kolmen juuston ruokakermaa), kuullotin sipulia pannulla ja lisäsin kermaan. Just ennen kuin kerma alkaa kiehua, lisätään raa'at perunaviipaleet ja sekoitetaan hyvin. Lisätään vielä timjamia. Sitten kerroksittain uunivuokaan ja väliin hieman suolaa ja mustapippurirouhetta. Folio tiiviisti päälle ja koko komeus uuniin tunniksi. Folio poistetaan vähän ennen valmistumista, että pinta saa kauniin ruskean värin. Timjami antaa uskomattoman hyvän maun.


Fileen paistoin parin sentin viipaleina voissa ja lisäsin vain suolaa ja pippuria. Lisukkeeksi höyrytin pitkiä papuja ja tein hunajamelooni-tomaatti-oliivi-salaattia ja kastikkeeksi oliivimurskalla, hunajalla, hivenellä suolaa ja hienonnetulla persijalla maustettua jugurttia.


Siis oli hyvää. Eikä yhtään kalvennut Fransmannin ruuan rinnalla.Kas näinOnneksi ruokaa jäi vielä huomiseksikin.


Olin suunnitellut vaihtavani keväiset ikkunaverhot keittiöön lauantaina, mutta yhtäkkiä kevät tulikin meille

Tervetuloa kevät!


 

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...