torstai 17. kesäkuuta 2010

Pieni kuvakavalkadi Finspångista


Joskus aikaisemmin olen esitellyt Finspångin toista puolta blogissani, nyt katsellaan vähän muita alueita. Seuraavassa kuvassa näkyvällä alueella oli 3 kerrostaloa, joista yhdessä asuimme. Koko tältä asuinalueelta on purettu maan tasalle ehkä kymmenkunta taloa, kun ei ole ollut kysyntää asunnoista.



Suurinpiirtein tuon auton nokasta eteenpäin rinteessä oli se talo, jossa asuin Matin ja Iinan kanssa kaksi vuotta.


Sitten katsellaan Iinan ala-asteen koulun kuvia




Iina meni viidennelle luokalle tammikuussa



Sitten yläasteen koulu



Sitten kirkko, jonka suomalaisessa toiminnassa olimme mukana. Kirkko on myös meidän vihkikirkko.



Sitten siirrytään tähän päivään. Torin ylälaitaan entisen pankin tiloihin on avattu Finspångs Saluhall, jossa myydään vaatteita, erilaisia  herkkuja kuten makkaroita yms. hieman erikoisia ruoka-aineksia, kahvia, jäätelöä, ihania suklaita yms. Siellä nautimme jäätelöt ja minä espresson - joo elämäni ensimmäisen. Eikä maha sanonut vastaan, ainakaan vielä.



Sitten nautittiin lämmöstä ja auringosta



Munnikin nauttii - ainakin jäätelöstä, vaikka onkin noin totinen kuin kirkonrotta.



Hiaman yleisnäkymää torin suuntaan



Kukkivia ruusupensaita on paljon. Välillä tuoksu on aivan huumaavaa, kun pensaita on paljon.



No niin tässäpä oli sitä tämän päivä reissun kuvakavalkadia. On ollut tosi mahtava päivä. Lämpötila helteen lukemissa eli auringossa lähelle 30 astetta, mutta leuto tuuli on hieman viilentänyt ilmaa, ettei ole ollut silti painostavaa. Olemme kävelleet ja ajelleet autolla, kun isoM:n tila ei kestä kovin pitkiä kävelylenkkejä, mutta sitäkin on tullut tarpeeksi.


Olen nauttinut täysin siemauksin päivästä. Ja huomenna on lisää mukavaa. Tapaamme Tiinan, joka oli kymmenen paremmalla puolella iältään, kun kävi pitämässämme pyhäkoulussa. Nyt hän on vaimo ja kahden tytön äiti. Odotan huomista innolla. Tiina oli veljensä Tommin kanssa meille läheisiä sinä aikana, kun minäkin täällä asuin.


Kirjoittelen huomenna lisää tapaamisestamme.


Tässä tämä tältä erää.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...