tiistai 1. kesäkuuta 2010

Nelly ja Hannes hoidossa


Ohhohh, on ilta ja saanut ;) käydä suihkussa. Ei ole kaikki niin itsestään selvää, kun on kaksi lasta hoidossa ja toinen sellainen tehosekotin, että pois oksat. Näitä lastenlapsia on niin mukava seurata, kun on aikaa - ja ehkä ymmärrystä kokemuksen myötä - tutkailla heidän erilaisia luonteitaan. Nämäkin sisarukset ovat luonteeltaan kuin yö ja päivä. Nellyltä on kaikki tavarat saaneet olla rauhassa - paitsi kirjat. Tyttö on alta vuoden ikäisestä rakastanut kirjoja. Hannes viis veisaa niistä, mutta kaikki, mikä viittaa koneisiin ja joissa on nappuloita, on tosi kiinnostavaa.


Hanskin sanavarasto on vielä pikkuinen: mamma, tasu, kukka, Munni, Nea jne. Kaikki ihmiset on mammoja ja kaikki kasvit ja myös hämähäkin verkot on kukkia. Isusta ei ymmärrä mitään, mutta Munnin tunnistaa. Nolostunut Poika on kuin ilmetty isänsä tuossa iässä, pieni ja pippurinen. Vaikka ei välipoika tainnut nyt niin kovin pippurinen olla, mutta pieni oli. Kun meni kyykkyyn, tavattiin sanoa, että mannaryyni on kyykyssä. Samalta näyttää Hanski. Vaatii aikamoisia kykyjä selvittää, mitä poika milloinkin tarkoittaa, mutta selvitty on tähän saakka.


Nellyn kanssa seisottiin peräkkäin keittiössä ja tyttö katseli meitä eteisen peilistä ja taisi eka kerran tajuta kokoeron kunnolla, kun kysyi, miksi sinä oot noin iso. Nelly rakastaa myös kenkiä ja kerää mun kaikki kengät riviin ja sitten kokeilee niitä jalkaansa. Ja Hanskikin sai nauttia samasta riemusta.


Olisitte nähneet minkälainen sekamelska meillä oli nukkumaanmenoaikaan. Leluja ja kirjoja pitkin joka paikkaa, nojatuolien väliin rakennettu koija kahdella viltillä, värikynät sikin sokin lattialla samoin piirustukset. No, enimpiä kerättiin pois, että pääsee aamulla kävelemään.


Eipä tässä muuta kuin hyvää yötä Jeesus myötä eikä unohdeta lähetystyötä. Vääntäydyn tuonne Nellyn ja Munnin viereen. Hanski saa nukkua yksin retkisängyssä meidän sängynpäässä.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...