tiistai 9. marraskuuta 2010

Eläkettä Ruotsista


Olen tässä hiljaa itsekseni ihmetellyt, miksi Ruotsin eläkelaitos on kysellyt osoitettani ja tilinumeroani. Enhän nyt tokikaan siellä mitään eläkettä ole ansainnut. Asuin siellä aika tarkalleen kaksi vuotta ja oli koko ajan työttömyyskorvauksella. Tosin kävin puolen vuoden toimistohommakurssin ja puoli vuotta olin työllistettynä ja perustin toisen naisen kanssa kirpputorin helluntaiseurakuntaan. Se muuten toimii vieläkin.


No tänään tuli sitten kaksi kirjettä Ruåttinmaalta eläkelaitokselta. Toisessa ilmoitettiin minun saavan kuukausittain eläkettä 45 euron verran. Ja jo aikaisemmin tuli kirje verovirastolta, että eläkkeestä peritään 25 % veroa. Käteen jää siis melkein 34 euroa. Mitähän kummaa tuollakin rahalla tulen tekemään? No se on kyllä parempi kuin ei mitään. Täytynee kuitenkin avata pankkitili Ruotsissa, muutenhan koko eläke menee kuukausittaisiin pankkikuluihin. Olenkin jo laittanut Kattan asialle. Onhan se sitten kerran vuodessa nostettuna vaikkapa kiva jouluraha.


Eli kuten Iina naamakirjassa asian ilmaisi: rahan tuloa ei voi estää.


Siunaus olkoon elämäsi yllä tänäkin päivänä!

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...