lauantai 13. marraskuuta 2010

Taistelua siian kanssa ja vähän asiaa tyynyistä


IsoM tuolla taistelee siian kanssa



komeahan tuo otus on ja panee kovasti vastaan perkausta. Painoi 1360g. Kuulemma hyppii vielä perkauksen jälkeenkin. IsoM piti itekin aikamoista metakkaa kalaa peratessaan.


Luin viikolla jostain netin uutislehdestä asiaa tyynyistä, mutta en enää löytänyt sitä artikkelia. Asiasta oli tehty oikein tutkimus. Vai olisiko se ollutkin jokin paperilehti? Mutta asia oli tämä: tyynyjä pestään liian harvoin. Se pitäisi pestä muutaman kerran vuodessa. Normaalisti tyyny painaa puoli kiloa, mutta pahin tyyny, jonka tutkija oli löytänyt, oli päiväkodissa ja painoi 2,5 kg!!!!! Siihen kerääntyy kuulemma rasvaa ynnä muita kuona-aineita yön aikana ja ne kun homehtuvat ja härskiintyvät, aiheuttavat kaikenlaisia allergiaoireita.


Minä itse sain tyynyn- ja täkinpesuherätyksen jo joitain vuosia sitten, mutta tämä artikkeli pani vielä tutkailemaan isoM:n tyynyä ja painavalta tuntui, vaikka on pesty kesällä. Siispä tuolla se nyt pyörii koneessa 60 asteessa.


Laittakaahan siis kaikki rakkaat lukijani nyt tyynyt koneeseen - niin ja yksi kerrallaan. Ja toinen tärkeä asia. Niihin EI SAA laittaa huuhteluainetta kuten ei mihinkään toppavaatteeseenkaan. Huuhteluaine nimittäin tukkii huokoset täytemateriaalissa ja vie lämmöneristyskykyä.


Että tässä nyt tuli Martta-neuvoja. Ottakaahan onkeenne!

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...