perjantai 5. marraskuuta 2010

Pääkirjoitus 3-2010


Ajattelin laittaa insipaarion puutteessa tähän syksyn seurakuntalehteemme kirjoittamani (tai osan siitä) pääkirjoituksen. Vaikka voihan olla, että olet lukenut sen seurakuntamme sivuilta.













"Sanoman kanssa ihmisten keskellä












Katselin Internetistä TV7:n ohjelma-arkistosta Helena Penttilän ohjelman Palava sydän ja hänen siinä kertomansa tositarina pysäytti minut. Hän kertoi kuunnelleensa Radio Deistä ohjelmaa, jossa eräs lähetystyöntekijä kertoi Englannissa työskennellessään kuulleensa ystävänsä kertomana seuraavaa:


Kertojan ystävä oli kertonut nähneensä yöllä unessa, että oli saanut kirjeen helvetistä. Kirjeessä sanottiin, että olet puhunut minulle Jumalan rakkaudesta ja Hänen ihmeellisistä töistään. Mutta et koskaan kertonut, miten voisin löytää tien Jumalan tykö, miten voisin päästä pelastukseen ja Jumalan armoon. Kun tämä henkilö oli unen jälkeen herännyt, hän oli päättänyt heti aamulla soittaa ystävälleen ja kertoa hänelle pelastuksen tien. Kun hän sitten aamulla soitti, ystävän aviomies vastasi ja kertoi vaimonsa yöllä aivan yhtäkkiä lähteneen tästä ajasta pois.


Tämä kertomus panee minut – ja toivottavasti sinutkin lukijani – käsi sydämellä kysymään, olenko kertonut läheisilleni siitä, miten Jumalan valtakuntaan pääsee sisälle. Vaikka Suomi on nimellisesti kristitty maa, on meillä jokaisella ympärillämme ihmisiä, jotka eivät tätä tiedä. En minäkään tiennyt, vaikka synnyin uskoville vanhemmille, kävin pyhäkoulussa ja seuroissa, joissa useimmiten saarnasivat maallikkosaarnaajat. En milloinkaan epäillyt Jumalan olemassa oloa enkä Jeesuksen sovitustyötä, mutta se ei merkinnyt minulle mitään. Ja vasta yli kolmenkymmenen ikäisenä tulin sille paikalle, jossa ihmettelin, miten Jumalan valtakuntaan pääsee sisälle. Jumala oli jo aikaisemmin puhunut eräälle sukulaiselleni lähettävänsä hänen luokseen henkilön, jolle tulee kertoa pelastuksen tie. Minä olin tuo henkilö, ja onnekseni tuo sukulaiseni oli kuuliainen Jumalan äänelle ja niin hän johdatti minut pelastuksen tielle."


Täällä on kerrottuna pelastuksen tie.



 

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...