torstai 1. joulukuuta 2011

Adventin aika


Istuskelen olohuoneessa läppärini kanssa. Maitokahvikuppi tyhjeni juuri. Kynttilät palavat ja jouluradio soi. http://www.jouluradio.fi/ Elämä on ihanaa! Pojat saivat viime viikolla yhden ikävuotensa täyteen. Tai oikeastaan Jussi täyttää tänään 38 ja Jaakko täytti viime keskiviikkona 40. Niin se aika vierii, sanoi poika, kun kolme vuotta täytti. Juurihan itse täytin 40 vuotta. Ja kahden viikon päästä Iina täyttää 31 ja samana päivänä Munni 65. Että koko perheen synttärit kolmen viikon sisään. Onneksi on pojat osanneet vähän paremmin jakaa noita lastensa syntymiä ympäri vuotta.


Käväistiin Munnin kanssa uimahallissakin tällä viikolla. Edellisestä kerrasta onkin jo puolisen vuotta. Ohhoh, ollaanpa sitä oltu laiskoja. Minä nautin uimisesta. Pelkäsin, etten jaksa kuin 500 m, mutta 800 meni ihan kevyesti ja olisin uinut kilometrin täyteen, mutta Munni ei jaksanut vesijuosta enää enkä halunnut jättää häntä odottelemaan. Laskeskelin, että 100 metriin kuluu aikaa sellaiset kolmisen minuuttia yli tai ali, en tarkkaa osaa sanoa. En kylläkään yritäkään pitää mitään vauhtia yllä, uiskentelen vain sellaista sopivaa vauhtia.


Niin ja alkuviikosta tein neljän kilometrin lenkinkin ja eka kertaa mp3-soittimen kera. Se olikin mukavaa, kulku kävi paljon helpommin, kun ei tarvinnut koko ajan miettiä, että mihin asti vielä. Olisi kulkenut melkein vaikka Vaasaan saakka sävelten siivittämänä.


Ja tämän päivän urheilusuorituksiin kuului kahden klapilavan tyhjentäminen puuvarastoon. No, Munni kanteli toisesta lavasta joitakin sylillisiä avukseni. Sellaiset puolitoistatuntia siinä meni. Eipä tarvi tälle päivälle sitten muuta harjoitusta. No, voisin ehkä tekaista pienen käsipaino- ja keppijumpan kunhan tästä tokenen.


Mua on vaivannut jo kohta kuukauden - vähän vaikea arvioida aikaa - se kurja asentohuimaus. Se tuo mukanaan huonoa oloa eikä aina oikein ruoka tahdo maistua. Täytyy kyllä surukseni tunnustaa, että olen vähän laiskasti tehnyt niitä liikkeitä, joilla ne kiteet saa liikkumaan siellä korvakäytävässä. Eilen tein kolme kertaa ja heti on paljon parempi olo. Pikkujuttu, tulis vain tehtyä.


Siirsin muuten läppärin syliini ja istun jalat oikosenaan sohvalla. Hih, mukavaa. Niin ja eilen ompelin kolme joulusohvatyynynpäällistä. Tai oikeastaan neljä, kun tein sen ekan vielä toiseen kertaan. Olisi pitänyt noudattaa Erkinheimon Laina -opettajavainaan neuvoa: parempi katsoa kaksi kertaa ja tehdä kerran kuin katsoa kerran ja tehdä kaksi kertaa. Tuli muuten tosi nätit. Ompelin ne ihan vetoketjullisiksi ja totesin sen olevan tosi helppo juttu. Ainut vaikea oli, että kangas on sellaista samettipintaista, hyvin joustavaa trikoota, joten vaikeaa ommella, mutta eihän tyynynpäällisten tarvi olla niin viimeisen päälle.


Käytiin maanantaina näyttäytymässä mahdolliselle tulevalle vuokrasiännällemme. Se vuokraako vai myykö hän sen asunnon ratkeaa loppuviikosta. On kiinni vielä parista instanssista. Eli vielä on vähän jännitystä ilmassa ja jos ei päästä siihen asuntoon, jännitys sen kun lisääntyy. No, Antti-veli tapasi sanoa, että asioilla on taipumus järjestyä ja me uskomme vakaasti, että Isä järjestää meille sieltä asunnon. Ja hyvän sellaisen


Olen vihdoinkin päässyt kunnon joulunalusajan tunnelmaan. Ilmeisesti tuon huimauksen vuoksi on ollut vähän sellainen olo, ettei oikein mikään ole kiinnostanut.


No niin, nyt riittää. Hyvää adventin eli joulun odotuksen aikaa sinullekin.


Muuten kurkkaahan positiivarien joulukalenteria täällä http://joulukalenteri.positiivarit.fi/1.html on tosi kiva. Kauniin kuvan lisäksi joka päivä on aforismi/runo ja musiikkia. Tälle päivälle luonnollisesti Hoosianna.


Luukas 1:12—17 ”Silloin ilmestyi hänelle (Sakariaalle) Herran enkeli seisoen suitsutusalttarin oikealla puolella. Ja hänet nähdessään Sakarias hämmästyi, ja hänet valtasi pelko. Mutta enkeli sanoi hänelle: "Älä pelkää, Sakarias; sillä sinun rukouksesi on kuultu, ja vaimosi Elisabet on synnyttävä sinulle pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Johannes (hänestä tuli Johannes Kastaja). Ja hän on oleva sinulle iloksi ja riemuksi, ja monet iloitsevat hänen syntymisestään.

Sillä hän on oleva suuri Herran edessä; viiniä ja väkijuomaa hän ei juo, ja hän on oleva täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta. Ja hän kääntää monta Israelin lapsista Herran, heidän Jumalansa, tykö.

Ja hän käy hänen (Jeesuksen) edellään Eliaan hengessä ja voimassa, kääntääksensä isien sydämet lasten puoleen ja tottelemattomat vanhurskasten mielenlaatuun, näin Herralle toimittaaksensa valmistetun kansan."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...