tiistai 13. marraskuuta 2012

Kanakeitto a'la Heeka

Aamurukokoukseen menolle oli kaksi vaihtoehtoa: kävellen tai autolla. Jos menisimme kävellen, tarkoittaisi se 2 x 40 minuutin sauvakävelyä. Jos autolla, niin rukoilun jälkeen olisi matka uimahallille uimaan. Pidän nääs kuntoilupäiväkirjaa. Päätettiin jo kävellä, kun yhtäkkiä kello olikin niin paljon, ettei ehdittäisi. Siispä uimakassi valmiiksi Raamattulaukun viereen ja autoon.

Minä sitten nautin uimisesta ja varsinkin siitä jälkitilasta. Mikään muu kuntoilumuoto ei ole ainakaan vielä saanut minulta yhtä paljon pisteitä kuin uiminen. Mutta EI luonnonvesissä. Siellähän voi olla piilossa vaikka mitä; ahvenruohoa, kaloja, verkkoja ja ties mitä otuksia. Onneksi uimahallin allas on olemassa. Uin tänään kilometrin ja on taas niin auvoinen olo että.

Kotona oli ensimmäisenä tehtävänä ruuanlaitto, sillä Munnin piti kiirehtiä auttelemaan maanviljelijäystäväänsä. Kuten jo aikaisemminkin olen hehkuttanut, on tämruuanlaitto nykyään niiiiin helppoa. Toista se oli ennen! Munnin ruokavalion takia ei voi ajatellakaan keittää mitään perunakeittoa, eikä pinaatti- tai sienikeitto nyt napannut. Siispä olin päättänyt keittää kanakeiton. Yritin äkkiä nappaista netistä hieman vinkkejä, mutta se oli taas loukkaantunut jostain syystä eikä antanut nopeutta juuri mitään. Siispä vain omat aivonystyrät käyttöön. Kattilaan vettä, sekaan heittelin mm. kanaliemikuution, makaroonia pari kourallista, pakastevihanneksia sisältäen (tätä muotoa inhoan: sisältäen höh) parsa- ja kukkakaalin nuppuja ja porkkanaa. Paistoin broilerinpalat ja heitin joukkoon, samoin pilkotun, freesatun sipulin. Entäs sitten mausteet? Suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria myllystä, chilijauhetta, ja kun vihdoin pääsin nettiin, hoksasin, että sinne voi laittaa myös kurkumaa ja näin tuli kauniin keltaista keittoa. Niin eikä sovi unohtaa, että pilkoin mukaan myös muutaman siivun tuoretta inkivääriä. A vot ja hyvää tuli. Kokeile vaikka! Tuunaa lisää, jos haluat.Kuopuskin on saanut vakituisen työpaikan Yleltä, jossa on toiminut jo yli vuoden X3M-radiokanavan nettitoimittajana. Sai myös ylennyksen nettitoimituksen vastuulliseksi henkilöksi. Hienoa, että lapset osaa tehdä töitä ja pärjää. Olen jo kauan sitten lopettanut toivomasta, että lapset pääsisivät mahdollisimman korkeaan asemaan. Se ei mielestäni ole mikään tavoittelemisen arvoinen asema. Pääasia on, että työ on mielekästä ja siitä saa tarpeellisen toimeentulon. Että sill viisiin.

Kyselin, minkä Raamatunpaikan tähän laittaisin. Tuli mieleen tuo keskimmäinen jae. Laitoin "täytteeksi" jakeen edeltä ja jäljestä.

Galatalaiskirje 5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi."
5:15 Mutta jos te purette ja syötte toisianne, katsokaa, ettette toinen toistanne perin hävitä.
5:16 Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...