sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pulkkamäessä ja vähän muuallakin

Nelly ja Hannes viettivät lauantai-iltapäivän kanssamme. Mukavastihan aika meni muuten, mutta kun avattiin tv ja ryhdyttiin katsomaan dvd:tä, niin siitä ei tahtonut tulla loppua ollenkaan. Onneksi Nelly muistutti, että lupasin keittää suklaakiisseliä. Siitä tulikin menestys. Ei tainneet sanat lapsilla riittää kehua kiisseliä. Jostain vain tuli mieleen, että en ole vuosikymmeniin muistanut koko kiisseliä. Netistä vain resepti ja keittelemään. Ja niin helppoa. Tulee paljon halvemmaksi kuin suklaavanukkaat kaupasta.

Pimeän tultua lähdettiin pulkkamäkeen. Saatiin Hanneskin suostumaan, kun sanottiin, että saavat ottaa pikkuset led-taskulamput mukaan. Molemmilla oli pulkka mukanaan. Kivaa meillä oli. Nelly on aika huimapää, kun taas Hannes on hieman arempi. Eka kerran laskin hänen kanssaan, sitten hän uskalsi itsekin. Mutta ei tykännyt, kun lunta tulee naamalle ja siksi käänsikin päätä aina laskiessaan.

Kun Nelly laski jyrkemmästä mäestä, halusi Hanneskin kokeilla. Hieman kehnostihan siinä kävi. Poika kaatui ja alkoi itkeä. Ei kuitenkaan mitään vakavaa tapahtunut ja itkukin loppui, kun isu kävi lohduttamassa. Kun päästiin takaisin mäen päälle, Nelly kysi Hannekselta: "Sattuiko pahasti?" ja oli tosi osaaottavaisen näköinen.

Päiväkotivalokuvauksesta sen verran, että Hannes ei ollut suostunut yksilökuvaukseen, niin dagistäti hoksasi hakea Nellyn eskarin puolelta ja niin suostui poika kuvaan. Ja hyvä kuva tulikin.

Tässä pari kuvaa mäkikeikasta

Lähdössä yhteislaskuun

Hannesta "väsyttää"

Hannes yrittää vetää Nellyä ylös, mutta just, kun poika pääsi itse mäen päälle, lähti Nelly rymisten pulkalla rappuja alas. Ja se oli kivaa.

Tänään on seurakunnan joulujuhla ja valitsivat mut juontajaksi ja vielä pitää pukeutua enkeliksi. Enkelijuontaja. Saas nähdä, miten käy. Sisko-Liisaa pyysin etsimään kirpparilta mulle jotain vaatetta, tosi hienot siivet löytyi seurakunnan varastosta. Liisahan löysi vaatetta, mutta kun srk:n varaston siivouksen yhteydessä kävin läpi muutamaa laatikkoa, jonne oli tungettu kaikennäköisiä näytelmävaatteita, löysin kaksikin ihan ostettua ja ihan nättiä enkelivaatetta. Toisessa oli keltaisia koristenauhoja. Koska juuri se vaate oli vähän likainen ja sitä olin ajatellut käyttää, päätin pestä sen. Ei muuta kuin uuteen pyykkikoneeseen muiden valkoisten - pääasiassa mun alusvaatteiden - vaatteiden kera. Hupsista, mitä näinkään, kun pyykki oli valmis. Kaikki vaatteet olivat likaisen kellertäviä. Ja minä kun olin lapsena niin paljon kuullut siitä, miten pyykin pitää olla valkoista. Siispä laitoin kaikki uudelleen koneeseen Kloritepesuun. Vielä suurempi oli hämmästys, kun se koneellinen oli valmis. Kyseinen valkoinen vaate oli puhdas, eli päästänyt kaikki keltaisen värinsä ja se oli tarttunut entistä paremmin kaikkiin muihin vaatteisiin. Nyt sitten kuljetaan vaaleankeltaisissa alusvaatteissa. Hih.

Kun tästä kirjoittelin naamakirjassa, sain oivan neuvon. On kuulemma olemassa ns. värinsieppaajia, pieniä liinoja, jotka laitetaan pyykin kanssa koneeseen ja ne sieppaavat kaiken irtoavan värin ja niin vaatteista tulee kirkkaita eivätkä värit sekoitu. Kummallista! Mutta sellaisiahan on pakko ostaa ja kokeilla.

Ehkäpä saatte enkelikuviakin tänne pikapuoliin, saas nähdä.

Luukas 1:34-38 "Niin Maria sanoi enkelille: "Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä mitään tiedä?" 
Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi. 
Ja katso, sinun sukulaisesi Elisabet, hänkin kantaa kohdussaan poikaa vanhalla iällään, ja tämä on kuudes kuukausi hänellä, jota sanottiin hedelmättömäksi; sillä Jumalalle ei mikään ole mahdotonta." 
Silloin Maria sanoi: "Katso, minä olen Herran palvelijatar; tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan." Ja enkeli lähti hänen tyköänsä. "

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...