lauantai 3. syyskuuta 2011

Ohhohh...


onpas kulunut aikaa, kun olen kirjoitellut. Jaa, että miksikö? No, kun en tiiä. Ei vain oikein ole natsannut - ei saletisti eikä ilman. Tänään leivoin pullaa tosi pitkästä aikaa. Mahtaako olla jopa vuosi. Jaa, että laiskako? No ei tietenkään, tässähän vain varjelen Munnin linjoja. Tuli muuten oikea käsivarsi tosi kipeeksi kaulimisesta. Yritin tehdä sellaista sutjakkaan sopivaa ja pehmeää taikinaa, mutta kyllä sitä sai aikalailla kamppailla kaulimen kanssa ennen kuin sain aikaiseksi sievän, ohuen levyn, jolle voi levitellä voin ja kaneli-sokeriseoksen. Niin, en vielä kertonut, miksi nyt yhtä äkkiä ei Munnin linjat kiinnostakaan. No, kun välipoika tilasi korvapuusteja. Ja se edellinen leipomiskerta taisi olla se, kun välipoika edellisen kerran teki tilauksen. Molemmat Nellyn synttärijuhlien aikaan.



Että tällaisia niistä tuli. Munni jo maistoi pari, minä en.


Jaa, että miksikö en maistanut? No, kun puuttuu vielä 1,1 kiloa siitä tavoitteesta ja sehän on kyllä saavutettava. Tein jopa karppauskakun itelleni huomiseksi Nellyn juhliin.


Viikolla laitettiin parit asuntohakemukset postiin. Kattellaan, mitä tuovat tullessaan - tai mennessään - josko mitään. Mutta onhan meillä se koti varattuna jossakin. Pitää vain löytää se. Niin yksinkertaista se on. Vajaa kolme kuukautta Munnin eläkkeelle jäämiseen. Tai siis viimeiseen työpäivään. Sittenhän on kaikki lomat ja vasta sen jälkeen varsinainen eläkeputki alkaa. Sitä putkea sitten piisaakin yhtä kauan kuin elämää.


Eikä tuolta tv:stäkään tule oikeastaan juuri mitään katsomisen arvoista - siis tosi vähän. No nyt TV7:lla alkoi kuitenkin jokin ohjelma, jota menen katsomaan, joten koettakaahan pärjäillä. Ja jos ette, niin soitelkaa.


Kaarina-siskoni kirjoitti aikoinaan muistivihkooni näin: "Elämä on meri, pursi olet sinä. Purjehdi puhtain purjein elämäsi merellä." En ymmärtänyt sitä alta kymmenen vanhana maalaisena, mutta se tuntui niin kauniilta, että opettelin sen ulkoa. Ja toisen samaan sarjaan kuuluvan kirjoitti Esa-veli: "Hiljaisuus on elämän puhujalava."


Jeesus sinua lukijani siunatkoon!

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...